media art on Fri, 5 Oct 2007 10:06:45 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] LAURIE HILL wint ISMAF AWARD 2007 op Media Art Festival


Persbericht Media Art Festival

LAURIE HILL wint INTERNATIONALE STUDENT MEDIA ART FESTIVAL AWARD 2007

Zaterdag 29 september werden de genomineerde film gepresenteerd in de filmzaal van het festivalcentrum Amicitia te Leeuwarden en aansluitend werd de prijs van 500,- euro uitgereikt door het Media Art Festival. Studenten wereldwijd kunnen meedingen aan de ISMAF AWARD. De jury bestond uit Tijmen Hauer, filmmaker en curator Amsterdam, Marten Winters, kunstenaar en curator Leeuwarden, Marie- Jeanne van Ameln, Galerie Sign Groningen en Nadine Bors. De criteria waar naar gekeken werd, waren onder andere artistieke intentie, verhaallijn/ narratief, technische presentatie, originaliteit en de relatie beeld en geluid.
Tijdens het Media Art Festival, tot en met 30 september, waren alle genomineerde werken van de ISMAF AWARD 2007 in de Videoskoop te zien in Galerie Sign in Groningen.


De ISMAF AWARD 2007 is vergeven aan Laurie Hill met de animatie âMy life at 40â.
De aanmoedingsprijs is uitgereikt aan Twan Bastiaansen met âVisions from the color of earth and the black of nightâ.


ISMAF AWARD 2007
Laurie Hill (1973 Nordfolk, Groot Brittanie) studeerde af in 2006 aan het Royal College of Art in London met âMy life at 40â. âIk ben nog geen veertig maar denk vooruit. Nog zes jaar te gaanâ. âMy life at 40â is een speciaal samenwerkingsverband tussen de maker, op twaalf jarige leeftijd en zijn heden op 34 jarige leeftijd. Beide kijken naar de glorieuze toekomst als veertig jarige conservatorheld.


ï
Het juryrapport:
âMy life at 40â is gebaseerd op Laurieâs dagboek die hij op twaalf jarige leeftijd schreef. Het dagboek gaat in dialoog met de Laurie op 34 jarige leeftijd. Toekomstplannen, reflectie en wensen gaan hand in hand met oude en nieuwe technieken. De fraai vormgegeven en handgetekende twee dimensionale animatie is opgebouwd in een drie dimensionale modelomgeving. Met humor is een helder contrast en spanningsveld opgebouwd als het hebben van een sexy Lambourgini en veel geld tegenover het ideele beroep van conservator van âwildlifeâ parken en fokker van uitstervende rassen en soorten wereldwijd. Karakteristiek, origineel en zeer filmisch is de relatie tussen de beelden (tekeningen met een zacht grafietpotlood) en het geluid. Een perfecte balans.


Laurie Hill woont in London. Studeerde Engels aan het R.H.B.N.C. in Surrey en aan het Kings College in London, Kunst aan het Chelsea College of Art and Design in London. Since negen jaar is hij werkzaam als informatie vormgever voor een computerbedrijf. Laurie volgde een Post Academisch opleiding (Masters of Art) Animatie aan het Royal College of Art in London.

AANMOEDIGINGSPRIJS
De aanmoedingsprijs ging naar Twan Bastiaansen met âVisions from the color of earth and the black of nightâ. Twan studeerde in 2007 af aan Fontys, Hogeschool voor de kunsten in Tilburg.


ï
Juryrapport:
Voor zijn afstudeerwerk âVisions from the color of earth and the black of nightâ filmde Twan een minuscuul schilderij (2x2cm). Licht en donker, stilte en geluid, verstilling en landschap wisselen elkaar evenwichtig af. Het resultaat is een spannend abstract onderzoek in oude en nieuwe technieken, een spel met licht en donker waar beeld en geluid zeer spannend werken.


Twan Bastiaansen (1981 Breda) houdt zich voornamelijk bezig met ervaringsgerichte werken. Hij probeert met zijn publiek een socratische dialoog aan te gaan. Sta open en geef je nederig over aan zijn werk. Laat je overspoelen door een golf van introspectie en beleef een contemplatieve ervaring. Hij maakt installaties (geluid, video, interactief) & sculpturen, ofwel 3-dimensionale ruimtelijke objecten, maar ook korte film en fotografie behoren tot zijn werkpalet, van waaruit hij zijn rondstormende gedachten tot uiting brengt. Daarnaast is hij actief met geluidsperformances. Werkend met een wisselend arsenaal aan gitaren, elektronische apparatuur, analoge effectpedalen, oude synthesizers en diverse elektronische en akoestische instrumenten, soms zielloos alleen, en anders met anderen. Vanuit een somber, atmosferisch klankentapijt, bestaande uit subtiele toonverschuivingen en spontaan opkomende harmonieÃn, wordt langzaam een onheilspellende, spookachtige muur van geluid opgebouwd. Een dynamische geluidsetude vol zelfreflectie. Trefwoorden: ambient, drone, live.electronic, micro-sound.

Voor informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Nadine Bors via info@mediaartfriesland.nl of 06 42670733.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).