Annick Smit on Fri, 5 Oct 2007 10:07:25 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: Speelfilmproject Milo winnaar Kodak NPP Development Prize


Persbericht Nederlands Film Festival


Utrecht, 30 september 2007


Speelfilmproject Milo winnaar Kodak NPP Development Prize

Tijdens het negende Netherlands Production Platform (NPP) is de Kodak NPP Development Prize uitgereikt aan regie- en scenarioduo Berend en Roel Boorsma en producent San Fu Maltha voor het speelfilmproject Milo.

De jury, bestaande uit Marten Rabarts, Sonja Heinen, Louis Machado en Frans Afman, kent de prijs toe aan dit speelfilmproject vanwege "de gedurfde en originele premisse dat het wankele fundament blootlegt van een breekbare familie die bij elkaar gehouden wordt door geheimen, onzekerheden en huiselijke samenzweringen om een perfect kind in een perfecte wereld te brengen." Milo is een psychologisch drama over een perfectionistische man die getraumatiseerd raakt als zijn zoon geboren wordt met extreme lichaamsbeharing. 

Kodak sponsort de prijs van 5.000 euro ter ondersteuning van de verdere financiële ontwikkeling van het nieuwe project. De prijs is bedoeld voor producenten die zich richten op de ontwikkeling en ondersteuning van auteursfilms en wordt toegekend aan een project waarover tijdens het NPP een heldere en toegewijde presentatie is gegeven. De Nederlandse filmprojecten uit de selectie van het NPP kwamen voor de prijs in aanmerking.

Naast Milo werd het project Without Limits, gepresenteerd door Ivo Noorlander van Corrino Entertainment, voor de Kodak NPP Development Prize genomineerd. De jury zegt de keuze dit jaar de moeilijkste en meest intensieve te vinden sinds tijden: "de Nederlandse projecten zijn divers en aan elkaar gewaagd met nieuwe talenten en Oscar-winnende veteranen die presenteerden."

Hans de Weers van Eyeworks Egmond heeft met het project My Father's Notebook van regisseur Marleen Gorris goede zaken gedaan op de NPP: "nog dit jaar gaan we in Berlijn de contracten rond maken met co-producent Joachim von Vietinghoff." Ook Hans Eijses en Bea de Visser van Anotherfilm hebben succes behaald. Het Duitse MBC International wordt de sales- en distributie-agent van hun speelfilm Cold van regisseur Bea de Visser. 

Het NPP maakt onderdeel uit van de Holland Film Meeting, die het Nederlands Film Festival tot en met maandag 1 oktober voor de 20e keer organiseert. In het NPP zijn dit jaar in totaal 9 Nederlandse en 13 Europese speelfilmprojecten in ontwikkeling aan een panel van internationale producenten en financiers gepresenteerd. Einde persbericht

www.filmfestival.nl
Voor meer informatie: 
Annick Smit, Hoofd Publiciteit
T +31.30.230.3800
F +31.30.230.3801
E publiciteit@filmfestival.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).