media art on Fri, 5 Oct 2007 10:05:30 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Friese Multi Media Art Festival Award naar 'The boy in the attic'


Persbericht Media Art FrieslandFries animatieproject wint 1ste prijs MULTI MEDIA Award op Media Art Festival.

ïVrijdagavond, 28 september werd in 058podium voor de 5de keer de Friese Multi Media Art Festival Award 2007 uitgereikt door het Media Art Festival.

Studenten van de Academie voor Popcultuur, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en de Christelijke Hogeschool Nederland dongen mee aan de multimedia prijs.

De jury beoordeelde de werken op artistieke intentie, verhaallijn, uitvoering en technische presentatie. De jury bestond uit: Wies Noest (docent concepting) en Marjon Gerritsen (student) van de opleiding Communication & Multimedia Design, NHL, Jort Harmsen (docent mediatechnologie) en Arend de Boer (instructeur) van de opleiding Media & Entertainment Management, CHN en Nadine Bors & Geebie Keyzer van Media Art.

De 1ste prijs van 300,- euro ging naar 'The boy in the attic' door de groep Biopolar, afgestudeerd aan Communication & Multimedia Design van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Deze korte experimentele en geanimeerde film werd in het Media Art Friesland Amicitia-gebouw opgenomen. âThe boy in the atticâ is het afstudeerproject van Lennert Reinders, Lok Lee, Alexander Batstra, Yakub Yigit, Leroy van der Pol en Jens Beukers. âThe boy in the atticâ vertelt het verhaal van een jongen Ivan die hopeloos in de ban is van de mooie jonge Lot. Haar wonderlijke gave om prachtige fantasierijke werelden te scheppen geeft invulling aan zijn kleurloze alledaagse bestaan. De liefdevolle relatie tussen Ivan en Lot komt onder druk te staan door duistere gebeurtenissen die hen uit elkaar drijven. Een donker gordijn van wanhoop en angst trekt zich rondom hem op en lijkt hem compleet op te slokken. Een helpende hand biedt uitkomst.

De 2de prijs van 150,- euro werd vergeven aan de performance 'Urbanen Vleugels' door Jelien Veenstra, afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur Leeuwarden. Jelien won in 2005 de eerste prijs en was toen tweedejaars student. 'Urbanen Vleugels' is een live performance waarin Jelien met maquettes, zelfgemaakte poppen, video en geluid het verhaal verteld van een vliegende stad en een hert met stralende bruine ogen.

De 3de prijs van 50,- euro kwam in handen van 'Hoe klinkt beeld en hoe ziet geluid eruit' door Jos Blomsma en Michel Pitstra, afgestudeerd aan Communication & Multimedia Design van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Michel en Jos gebruikten bestaand filmmateriaal als van de feature films als Space Oddysee van Stanly Kubrick en anderen en componeerden de muziek zelf.

De aanmoedigingsprijs ging naar Robin Weintraut met een videoclip over het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De Duitse Robin is eerstejaars student aan Media & Entertainment Management van de Christelijke Hogeschool Nederland. Zoals een videoclip behoort te zijn, een evenwichtige balans tussen beeld en geluid.

Met de Friese MMAF Award 2007 stimuleert Media Art Festival Jong Fries Talent de ontwikkeling en productie van multimediale en interdisciplinaire producties.

'The boy in the attic' is nog tot en met 30 september te zien op het Media Art Festival, Amicitia, Nieuweweg 1a Leeuwarden

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Nadine Bors via info@mediaartfriesland.nl of 06 42670733.

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).