Annick Smit on Fri, 5 Oct 2007 10:04:33 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: winnaars Tuschinski en Talent&Pro Award bekend


Persbericht Nederlands Film Festival


Utrecht, 28 september 2007


Winnaars studentenprijzen Tuschinski Award en Talent&Pro Award bekend

Vandaag zijn tijdens het 27e Nederlands Film Festival de Tuschinski Award en de Talent&Pro Award uitgereikt aan de beste eindexamenfilms van de verschillende Nederlandse audiovisuele opleidingen.

De Tuschinski Award voor de beste film van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam is toegekend aan Pappa is weg... en ik wilde nog wat vragen van Marijn Frank. In deze persoonlijke documentaire gaat regisseuse Marijn Frank na het overlijden van haar vader op zoek naar haar excentrieke familieleden. 

De Talent&Pro Award voor de beste film van de andere audiovisuele opleidingen in Nederland is uitgereikt aan Los van Steven Wouterlood, gemaakt voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

De jury, bestaande uit Jef Nassenstein, Piet-Harm Sterk, Jiska Rickels, Sophie Hilbrand, Edo Brunner en Maarten Timmerman, over deze korte film:

"De complexiteit van de vertelling komt voort uit een goed geschreven script. [We zijn] ingenomen met deze korte film, waarin de regisseur een eigen signatuur toont, zowel in script, spelregie en editing."

De Tuschinski Award bestaat uit een prijs van 2.500 euro van Pathé Cinemas. De winnaar wordt gekozen door de leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. 

De Talent&Pro Award bestaat uit een bedrag van 2.500 euro, aangeboden door sponsor Talent&Pro. De Talent&Pro Award wordt voor de vijfde keer uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie. Talent&Pro doet dit voor talenten in het bank- en verzekeringswezen en de facilitaire dienstverlening.

Einde persbericht

Voor meer informatie: 
Nederlands Film Festival
Annick Smit, hoofd publiciteit
T +31.30.230.3800
F +31.30.230.3801
publiciteit@filmfestival.nl


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).