Anca Poterasu on Thu, 27 Nov 2014 12:10:56 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Apel de proiecte- Galeria Anca Poterasu


 

Galeria Anca Poterasu lanseaza un apel de proiecte pentru inaugurarea agendei expozitionale a anului 2015, cu tema âWhat about poor Gregor Samsa?â

 

Apelul redeschide experimentul initiat de galerie in 2012, cÃnd cinci tineri artisti vizuali s-au confruntat in mod direct cu volumetria si identitatea spatiului-gazda, intr-un proces colaborativ ce a culminat prin expozitia Five in The House <http://www.ancapoterasu.com/index.php?section=ex_detail&exID=42> â.   

Pentru aceastÄ a doua editie a proiectului, cele doua spatii ale galeriei din strada Plantelor 56 propun un exercitiu de imaginatie, ce are ca suport conceptual figura kafkiana a lui Gregor Samsa. Intr-o realitate marcata de transformari succesive Èi deplasari adesea imprevizibile, incongruente, dezordonate (reunite local, Ãnca, sub numele comun al âsocietatii de tranzitieâ), personajul Metamorfozei capata o actualitate surprinzatoare. La fel ca Ãn cazul acestui (anti)erou al mitologiei moderne, experientele lumii contemporane par deseori obiectul unui proces incontrolabil de mutatii; un conglomerat de disparitati prinse Ãn ambiguitatea jocului dintre cauzalitate si absurd.

Gregor Samsa functioneaza ca un cadru(-pretext) pentru problematizarea spatiului de (re)actiune, pe care imaginea conflictuala a contemporaneitatii ni-l ofera. Sondand granitele dintre realitate si posibilitate, ficÈiune si alternativa, finalitate si viziune, suspensie si reactie, finitudine si profetie, ori amnezie si rememorare, apelul de proiecte incurajeaza abordari si scenarii alternative de pozitionare in si raportare critica la parametrii realitatii istorice, sociale sau culturale actuale.

Cum ramane cu bietul Gregor Samsa? Este el o victima a fatalitatii sau un produs al propriei sale neputinte? Pentru a configura posibile raspunsuri la acest ansamblu de intrebari, imaginea poate sa transcenda capcana nostalgiei/elegiei sau povara suspensiei/indeterminarii pentru a-si descoperi forta analitica, constructiva, prospectiva.

--

 

Criterii de aplicare: 

Proiectul invita studenti, proaspat absolventi ai Facultatilor de Arte, precum si artiÈti emergenti cu varsta de pana la 32 de ani sa propuna lucrari in liniile conceptului curatorial. Sunt incurajate toate ramurile artelor/culturii vizuale, indiferent de mediu sau format. 

Pentru inscrieri asteptam: o scurta biografie (CV), un portofoliu de imagini sau proiecte (cu text/detalii de maxim 10 MB) si o propunere de proiect (o scurta descriere cu un statement/ o argumentatie de tip conceptual si imagini Ãn limita a 10 MB) la adresa electronica ioana@ancapoterasu.com.

Termenul limita pentru transmiterea propunerilor este 3 ianuarie 2015. Procesul de selectie va avea loc intre 4-17  ianuarie, iar rezultatele vor fi anuntate individual in data de 18 ianuarie si vor fi publicate pe site-ul si pagina de facebook a Galeriei Anca Poterasu. 

Ulterior procesului de jurizare se vor organiza intalniri si discutii Ãn vederea concretizarii expozitiei, planificata pentru prima parte a lunii februarie 2015. 

Propunerile vor fi evaluate de catre un juriu format din Anca Verona Mihulet (curator), Anca Poterasu (galerista) si Ioana Mandeal (curator).

 

Galeria Anca Poterasu  este un spatiu dedicat artei recente si contemporane, care se concentreaza  pe sustinerea si promovarea initiativelor artistice si a proiectelor curatoriale romanesti.

Din martie 2014, galeria a trecut printr-un proces de extindere, odata cu deschiderea unei noi aripi expozitionale, situata in aceeasi cladire cu sediul actual.

Galeria Anca Poterasu si-a propus sa fie activa pe scena internationala  pentru a creste vizibilitatea artei contemporane romanesti pe pietele de arta internationale, dar si pentru a incuraja cooperarea culturala si dialogul intercultural.

 

 

Anca PoteraÈu Gallery

56 Plantelor Street

023975 BucureÈti 2

T: +40744342944

anca@ancapoterasu.com <mailto:anca@ancapoterasu.com> 

www.ancapoterasu.com <http://www.ancapoterasu.com> 

 

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/