BALKO JUDIT on Mon, 30 May 2011 08:41:57 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] call for artists


Asociatia Volum Art lanseaza un apel de proiecte pentru programul Spatiu expandat, proiectul Migrare si reasezare.Â
8 lucrari de arta contemporana vor fi amplasate in Parcul Kiseleff, Bucuresti pe o perioada de 2 luni (8 septembrie -31 octombrie 2011).

Artistii sunt invitati sa se implice in remodelarea spatiului urban si sa realizeze sculpturi, instalatii, sculpturi-obiect,etc., plecand de la tema MIGRARE SI REASEZARE. Tema propusa aduce in discutie doi termeni ce pot defini lumea contemporanÄ. Termenii trebuie perceputi intr-un inteles mai larg, ce vizeaza atat deplasarea fizica cat si mobilitatea culturala si schimbul liber de informatii.
Aria de explorare a acestei teme cuprinde atat definirea relatiei dintre spatiu, cu delimitarile lui si individ, cat si explorarea efectelor migrarii culturale si a posibilitatilor de asezare/reasezare a individului in aceasta lume in continua miscare, in fapt gasirea unei identitati individuale. Cuvinte cheie: mobilitate, granita, delimitare, transfer, transgresiune, identitate, alteritate.

Propune o lucrare pentru spatiile Parcului Kiseleff si trimite-ne proiectul.Â
Artistul trebuie sa aiba in vedere in structurarea proiectului sau ca lucrarea sa se incadreze atat in tema cat si in spatiul Parcului Kiseleff tinandu-se cont de specificul acestuia (arhitectura peisagistica in care lucrarea se insereaza si cine formeaza publicul obisnuit al parcului)

Pentru selectia proiectelor trimite:
Formular (se descarca www.spatiuexpandat.wordpress.com )
Prezentarea lucrarii sau lucrarilor propuse ( un artist poate prezenta pana la trei propuneri): imagini cu schita lucrarii din mai multe unghiuri, photo-montaj al lucrarii Ãn unul din spatiile parcului ( pe blogul programului se gasesc imagini cu locatiile alese pentru amplasarea lucrarilor), alte detalii.Â
Deviz ( materiale, executie, transport). Asociatia isi propune sa sustina financiar artistii in realizarea lucrarilor. Lucrarile raman in proprietatea artistilor. Materiale din care se vor realiza lucrarile trebuie sa fie rezistente expunerii in aer liber.
C.V., photo artist
Portofoliu (5 lucrari reprezentative)
Data limita de trimitere a proiectelor: 24 iunie 2011
Propunerile se trimit prin e-mail la adresa: spatiu.expandat@gmail.com
Mai multe detalii pe blogul programului : www.spatiuexpandat.wordpress.com, sau la adesa de e-mail: spatiu.expandat@gmail.comOrganizator: Asociatia Volum Art
Autori& coordonatori program: Judit Balko& Mihai BalkoParteneri:Primaria Sectorului 1, OnMedia International, Global MindscapeParteneri media: Dilema Veche, Radio Romania Cultural, Modernism.ro

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/