Velisar Manea on Wed, 23 Nov 2005 14:14:35 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-ro] 26 NOIEMBRIE: Ziua in care nu cumperi nimic  
Raspunsul lui Vlad Nanca adresat Laurei Borotea nu este elegant si nici nu se vrea a fi. Acest raspuns este sincer, spontan, si exprima foarte bine iritarea de care a fost cuprins Vlad Nanca vazand desfiintata asa de categoric si in fond chiar rautacios o initiativa simpla si de bun simt. Mie personal mi-a placut acest raspuns, mai mult decat replicile care se chinuiau sa demonstreze ca autorul lui nu e "un om fin". Desigur, societatea romaneasca de astazi e violenta, nervoasa, imbufnata si in general eleganta e ceva ce ne lipseste in mod cronic. Sunt de inteles cei care ii deplang absenta. Dar nu cred nici intr-o "finete" fortata, intr-o inchistare in conventii si intr-o "political correctness" dusa la extrem. Modul "ideal" de prezentare a unei idei este naturaletea. Daca avem sentimente atasate unei idei, nu vad nimic ne-elegant in a le lasa sa transpara din discursul nostru. Dimpotriva, ele vor veni sa ne intareasca propozitiile.

Elena Ghitescu
  In al doilea rand nu e o initiativa de bun simt, tocmai ca ii lipseste acel "common sense". Daca nici macar nu e o nostalgie comunista este o "sarbatoare" a incoerentei si plictiselii si lipsei de inspiratie.
   
  Dar in primul rand as vrea sa va amintesc ca si injuraturile sunt spontane, sincere si naturale! Nu are nici o legatura cu "political corectness" care, apropos, sunt o inventie stangista relativ recenta. Political corectness-ul e o ipocrizie, nu o finete. Chiar nu putem distinge ceea ce e in mod elementar civilizat de o iesire nervoasa stupida!?


		
---------------------------------
 Yahoo! FareChase - Search multiple travel sites in one click.  
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/