Laura Borotea on Wed, 23 Nov 2005 14:14:23 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Nettime-ro-o lista nefrecventabila


 
  Nettime-ro a devenit o lista unde totul se subintelege si unde toata lumea se aseamana (vorbesc bineinteles despre cei care au interventii) si cel mai trist unde valorile sunt deformate, un tip care jigneste este sincer, iar unul deschis catre dialog este ipocrit sau political-corect. Din cate stiu eu political-corect inseamna sa tolerezi pe toata lumea si mai ales pe cei dezavantajati, or interventia lui Antonio a fost una critica. 
   
  Discutiile din zilele acestea mi-au confirmat prejudecata ca pregatirea intelectuala a artistilor este optionala, in consecinta nivelul intelectual al listei este unul slab. Cand cineva da doua citate din filosofie politica, isi cere scuze pentru academism, de unde poti sa te gandesti mai departe ca poate politica ii plictiseste pe artisti si poate chiar cititul in general. Stiu, din experienta, ca in afara cartilor de specialitate, multi artisti nu se pot concentra sa citeasca nimic. Poate ar fi fost mai legitim ca lista sa ramana una in care sunt discutate proiecte artistice, dar din pacate artistii se implica tot mai mult in actiuni cu implicatii politice, devenind « grupuri de presiune », asa ca proiectele artistice contemporane sunt de tot felul, in consecinta discutiile sunt de tot felul. Si, bineinteles, fiind o lista pentru artisti, argumentele nu sunt riguroase. Lumea prefera sa raspunda urat la o ironie decat sa incerce sa-si defineasca termeni si astfel sa evite
 incoerente si absurditati de genul : "Socialismul este cel mai avansat capitalism. orice _sistem incearca sa limiteze incertitudinile -> avansat", sau discursul superflu si cu exemple care nu demonstreaza nimic al Elenei Ghitescu, care se termina foarte incoerent cu judecati subiective (mi-a placut) in care insereaza observatii generale ("Desigur, societatea romaneasca de astazi e violenta, nervoasa, imbufnata si in general eleganta e ceva ce ne lipseste in mod cronic") si apoi ne spune ca ii intelege pe cei care deplang lipsa finetii, dar ei ii place de Vlad Nanca si poate nu ar deranja-o si sa ia bataie in numele naturaletii; sau: "Bruiaza un pic sistemul, se poate si altfel", fara a spune nimic mai mult, adica se presupune ca toata lumea stie cum altfel. Si, exemplele pot continua. 
  Fara nici o urma de ironie sustin ca e o idee neinspirata cea a zilei necumparaturilor si ca mai bine s-ar fi facut, ce a sugerat si Velisar Manea, o actiune pentru reciclare. 
  Nu vad nici un motiv pentru care as ramane in continuare membra a unei liste in care parerile contrare (sub forma de ironie) majoritatii sunt amendate urat, unde termenii sunt confundati, unde lumea se complace in incoerenta si subintelegere, unde lumea prefera spontaneitatea gandirii profunde.

		
---------------------------------
 Yahoo! FareChase - Search multiple travel sites in one click.  
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/