Asociatia ECUMEST on Mon, 24 May 2004 08:26:17 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Raportul proiectului pilot al Press Stress Group dedicat sustineriipresei culturale


Stimati colegi si colaboratori,

In perioada martie-decembrie 2003, Asociatia ECUMEST a desfasurat proiectul "Cresterea accesului la informatie in domeniul cultural pentru lideri de opinie la nivel local", in cadrul Press Stress Group, un grup de lucru initiat de Asociatia ECUMEST si incluzind trei reviste culturale Dilema, Observator cultural, Litere, arte, idei (suplimentul ziarului Cotidianul). Acest proiect a avut ca scop facilitarea accesului la presa culturala a mediilor culturale si academice din provincie si a constat Ón acordarea unui numar de 100 de abonamente gratuite la revistele amintite mai sus, beneficiind de sustinerea Pro Helvetia si a Agentiei Elvetiene pentru Dezvoltare si Cooperare. 

Impactul proiectului a fost evaluat printr-un chestionar trimis beneficiarilor. Raportul de evaluare a acestui proiect si graficele care il insotesc sint disponibile in sectiunea dedicata presei culturale la www.ecumest.ro, unde se regasesc mai multe detalii despre activitatile desfasurate de Asociatia ECUMEST pentru sustinerea presei culturale.

Ne folosim de acest prilej pentru a va informa si cu referire la activitatile Asociatiei ECUMEST aflate in desfasurare sau in pregatire pentru perioada imediat urmatoare:

> Prezentarea unei contributii a programului Policies for Culture (initiativa comuna a Fundatiei Culturale Europene, Amsterdam si a Asociatiei ECUMEST, Bucuresti) la Conferinta "Networking for Arts"de la Cork, Irlanda, 20-22 mai. Declaratia referitoare la cooperarea culturala cu/in sud-estul Europei se vizeaza stadiul cercetarii in domeniul politicilor culturale din regiune. Aceasta contributie este pregatita in cadrul Task Force for Cultural Policy Research, initiat de programul Policies for Culture. 

> Lansarea, in parteneriat cu Ambasada Frantei si cu Institutul Francez din Bucuresti, a Programului de Studii Postuniversitare in Management si Politici Culturale in Balcani, Belgrad. Programul este organizat de Universitatea de Arta din Belgrad (UAB) in colaborare cu universitatile franceze Lyon II si Institutul de Studii Politice din Grenoble si este sustinut de Ministerul Francez al Afacerilor Externe, cu participarea UNESCO si a Initiativei Central Europene.

> Numarul 3 al buletinului electronic Policies for Culture va fi disponibil in data de 28 mai.

> Desfasurarea proiectului de cercetare "Promoting cultural cooperation between Romania and the Netherlands: MAPPING OUT existing opportunities in Romania", la comanda Ambasadei Regale a Olandei la Bucuresti. 


> Pregatirea numarului 1 al InSIGHT, o noua publicatie electronica a programului Policies for Culture, propunind doua articole de opinie si analiza dedicate unor subiecte cheie din domeniul politicilor culturale si mediului cultural general din sud-estul Europei.

> Pregatirea unui al doilea eveniment ARCult - Agentia Culturala Romana. 

> 11-14 iunie, Sfantu Gheorghe, Romania: Initilnirea retelei Balkan Express - reteaua artelor spectacolului din Balcani, avind ca tema "Dezvoltarea publicului: practici si experiente in domeniul artelor spectacolului in Balcani". 

Pentru mai multe detalii vizitati www.ecumest.ro si www.policiesforculture.org.

Cu stima,

Stefania Ferchedau
Coordonator de proiecte
________________________
Asociatia ECUMEST 
Addresa: Batistei 14, 
020932 Bucuresti, Romania
tel/fax: +40-21-21 22 100
email: ecumest@ecumest.ro
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/