Asociatia ECUMEST on Mon, 24 May 2004 08:26:13 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Master in Management si Politici Culturale in Balcani (Belgrad)


Master in Management si Politici Culturale in Balcani (Belgrad)
Finantat de Ministerul Francez de ExterneProgramul de Studii Postuniversitare in Management si Politici Culturale in Balcani este organizat de Universitatea de Arta din Belgrad (UAB) in colaborare cu universitatile franceze Lyon II si Institutul de Studii Politice din Grenoble si este sustinut de Ministerul Francez al Afacerilor Externe, cu participarea UNESCO si a Initiativei Central Europene. Ambasada Frantei la Bucuresti, Institutul Francez din Bucuresti si Asociatia Culturala ECUMEST sint partenerii locali ai acestui proiect. 

O sesiune de informare referitoare la acest program va avea loc luni, 24 mai 2004, ora 12, la sediul Institutului Francez din Bucuresti, Bd. Dacia 77, cu participarea reprezentantilor Ambasadei Frantei la Bucuresti, ai Institutului Francez din Bucuresti si ai Asociatiei ECUMEST. 

Acest program de formare se adreseaza absolventilor care poseda deja o diploma universitara sau tinerilor profesionisti din domeniul cultural din intreaga regiune balcanica ce poseda cunostinte solide de limba franceza si/sau engleza. Programul post-universitar are ca scop formarea viitorilor manageri ai organizatiilor culturale publice sau private din regiune, furnizandu-le instrumente de analiza teoretica si operationala, necesare pentru dezvoltarea si punerea in practica a politicilor si a proiectelor culturale.

Programul se deruleaza pe parcusul a doi ani de studiu. Primul an (1 nov 2005 - 31 mai 2006) este consacrat cursurilor, dezvoltarii de proiecte, studiilor de caz, precum si unei vizite de studiu. Cel de-al doilea an este destinat unui stagiu practic de 3-6 luni intr-o institutie culturala din Balcani sau din Franta, precum si redactarii tezei de absolovire, a carei sustinere va avea loc in iunie 2006. 

Studentii nefrancofoni pot urma, in cadrul universitatii, cursuri de limba franceza 6 ore/sapt). Cursurile vor avea loc in limba franceza (cu traducere consecutiva in engleza) sau in limba engleza.Acest program ofera sansa de perfectionare si de obtinere a unui certificat in management cultural si candidatilor care nu poseda o diploma universitara. Absolventilor francofoni li se va acorda Diploma franceza pentru ciclu 3 - Master, eliberata de catre universitatile Pierre-Mendès France din Grenoble si Lyon 2 Lumière. Studentii anglofoni vor primi diploma de Master in Management Cultural, eliberata de Universitatea de Arta din Belgrad.  

Conditii de inscriere: 
- fluenta in franceza sau engleza
- titular al unei diplome universitare (minimim 4 ani de studii) sau experienta relevanta in domeniul cultural. 

Procedura de inscriere:

Dosarul de inscriere (in limba engleza sau franceza) trebuie sa includa:

1)   formularul de inscriere completat, insotit de o scrisoare de motivatie in care candidatul va explica relevanta cursului pentru cariera sa profesionala, precum si un Curriculum Vitae (de trimis in varianta electronica pe adresa medjunar@arts.bg.ac.yu pina la data de 31 mai 2004);

2)   traducerea legalizata a diplomei universitare (ce trebuie trimisa prin posta, in atentia drei Marijana Cvetkovic, pana la data de 15 septembrie 2004). 

 

Procedura de selectie
Selectia candidatilor va fi realizata pe baza dosarelor de catre o Comisie de selectie in cadrul Universitatii de Arta din Belgrad. 

 

Candidatii selectionati care solicita o bursa de studiu din partea Ambasadei Frantei la Bucuresti vor fi supusi unui interviu ce va avea loc la Bucuresti in a doua parte a lunii septembrie.
Taxele de scolarizare sunt de 1.000 euro pe an. Costurile sederii in Belgrad sunt suportate de catre studenti. Studentii francofoni sunt invitati sa solicite sprijin financiar Ambasadei Frantei.


 

Mai multe detalii si formularele de inscriere sint disponibile la www.ecumest.ro sau www.culture-France.ro sau la contactele de mai jos. 


 

Contact in Romania
Oana Radu

Director de programe

Asociatia Culturala ECUMEST 

Batistei 14, 020932 Bucuresti

Tel: +40-21-212 21 00

ecumest@ecumest.ro

www.ecumest.ro

 

Gheorghe Mihai Cosmatchi

Asistent Cultural 
Institutul Francez Bucuresti
Bd Dacia 77, Bucuresti
Tel: +40-21-212 46 58 
mihai.cosmatchi@culture-france.ro

www.culture-france.ro             
Coordonatori
Marijana Cvetkovic

Coordonator Relatii Internationale
Universitatea de Arta din Belgrad

Kosancicev Venac 29, Belgrad, Serbia si Muntenegru

Tel : +381 11 626 994

medjunar@arts.bg.ac.yu

www.arts.bg.ac.yu

 

Gauthier Morax

Atasat de Cooperare

Ambasada Frantei la Belgrad

Gauthier.morax@diplomatie.gouv.fr 

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/