Nils de Witte on Wed, 9 Dec 1998 01:25:34 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

nettime-nl: Re: Telematica Research Center en P2P/DoP


Beste Han, wellicht heb je gelijk. Ik snap niet precies wat je bedoeld. Ik weet wel dat je voor introductie van nieuwe technologie in de markt niets hebt aan "technische" kennis. Het handboek bedrijfskunde mag dan ook met een grote boog in de prullebak. Strategische allianties. POEH! alleen het woord al bezorgd me rillingen. Ik ken er NIET ééN die slaagt (en heb er zeker 1000 voorbij zien komen). Ambtenaren, opleiders en consultants zijn er niet vanaf te brengen.
 
Ja ik geloof dat het tijd wordt voor aandacht voor de klant. Zit die wel te wachten op een digitale cassette recorder die ook gewone bandjes kan afspelen?
 
als je precies wil weten wat ik bedoel met startegische allianties: http://www.nebib.nl/text/beuk/Strategische%20Allianties.htm
 
By the way, mijn nieuwe E-nieuwsbrief is klaar. www.nebib.nl/nieuwsbrief.htm
 
Groeten,
 
Nils
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: H.A.N Speckens <persgal@casema.net>
Aan: nils@NEBIB.NL <nils@NEBIB.NL>
CC: nettime-nl@dds.nl <nettime-nl@dds.nl>
Datum: dinsdag, 08-12-98 21:58 uur
Onderwerp: Telematica Research Center en P2P/DoP

beste Nils,
 
Dank je voor je inzichtelijk schrijven mbt universitaire kennisinstituten en de markt. Wat mij opvalt in de wijze van opereren bij deze intituten is de volkomen pre occupatie met bedrijfskunde en informatica, terwijl je toch mede voor een groot gedeelte sociologische en culturele implicaties bij het introduceren van nieuwe telematische ontwikkelingen zou verwachten en het is ook daar waar het virtuele Platform ( samenwerking van culturele instellingen in Amsterdam) en Doors of Perception ( terugkerend evenement over de toekomst van televisie) wellicht een rol buiten de gesubsidieerde culturele realiteit zouden kunnen gaan spelen?
Waar  jij een accent aanbrengt in de tegengestelde visie van ambtenaren/beleidsmakers en vrije markt, zie ik vooral de discrepantie tussen eng technocratisch onderzoek en gesubsidieerde zelfbevlekking, terwijl uit samengestelde ontwikkeling wellicht een veranderende markt zal veroorzaken.
 
vriendelijke groet,
 
Han Speckens