Floor van Spaendonck on Tue, 27 Sep 2005 12:52:29 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 28-09-05 Live-stream: Mark Pesce in gesprek met Jan Simons


Cyberspace Salvations
28 september 2005: Mark Pesce in gesprek met Jan Simons (MediaStudies UvA)


Mark Pesce is de voornaamste ontwikkelaar van baanbrekende computerconcepten in de jaren negentig en is auteur van verschillende boeken waaronder 'VRML. Browsing and Building Cyberspace 'en 'The Playful World. How Technology is Changing our Imagination'. Pesce heeft eveneens geschreven over de verwantschap tussen ICT en magie. Met behulp van de 'presence projector' schuift Pesce vanuit Sydney aan tafel voor het gesprek met Jan Simons.

aanvang: 20.00 uur
lokatie: Theatrum Anatomicum- Waag Society Nieuwmarkt 4 Amsterdam
livestream: http://connect.waag.org
informatie: www.cyberspacesalvations.nl

Samen met de Universiteit van Leiden en Rotterdam, die een grootscheepsonderzoeksproject over dit onderwerp zijn gestart, orgqaniseert Waag Society discussies over internet en spiritualiteit. Geen medium spreekt zo tot de verbeelding als het internet. Nog voor het netwerk een 'household name' werd inspireerde het filosofen, media-theoretici en natuurlijk science-fiction schrijvers tot wilde fantasieën. Het Net zou het voor het eerst mogelijk maken zonder de beperkingen van het fysieke lichaam rond te zweven in de eindeloze matrix, ingeplugd op alle aardse kennis. Dat het Netwerk ook goddelijke capaciteiten werd toegedicht is dan ook niet verbazingwekkend: het Net weet alles en is overal tegelijkertijd.

De eerste serie zoomt in op Hackers. Heroes of the Computer Revolution van Stephen Levy, waarin de eerste computer-helden het woord hackergebruiken in de huidige betekenis van het woord. Het boek maakt duidelijk welke invloed hackers hebben gehad op de ontwikkeling van computer-cultuur. Overigens is een flink deel van de avonden ingeruimd voor een publieksdiscussie waar niet alleen aanwezigen aan kunnen deelnemen maar ook kijkers via internet op kunnen inhaken.

Lee Felsenstein, die ook in Levy's boek aan het woord komt, opende de reeks op 14 september. Richard Bartle, die betrokken was bij de eerste internet-gemeenschap werd geïnterviewd op 21 september (beide terug te zien op http://connect.waag.org) en de serie sluit af op 28 september met Mark Pesce, schrijver van het standaardwerk The Playful World.How Technology is Changing our Imagination.

Waar: Theatrum Anatomicum, Nieuwmarkt 4, 1012CR, Amsterdam
Wanneer: 28 september 2005 om 20.00 uur.
Reserveren: reserveren@waag.org
Alle uitzendingen worden gestreamd op http://connect.waag.org


_______________________________________________________ floor van spaendonck | waag society | nieuwmarkt 4 | 1012 cr amsterdam p+31 20-5579898 | f+31 20 5579880| floor@waag.org | www.waag.org ______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).