lazy marie on Tue, 20 Sep 2005 14:28:06 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] vj-workshop door Kowalski & Roker, november/december 2005


Lazy Marie presenteert:	LAZY VJ'S
een VJ-workshop in samenwerking met Kunstenaars & Co.

Onder leiding van VJ Kowalski en VJ Roker leer je in deze workshop je eigen VJ-productie in elkaar te zetten. De workshop wordt afgesloten met een gezamenlijke VJ-show in een club.

De opzet van deze vierde workshop van Lazy Marie is een onderzoek naar het maken en gebruiken van video-projecties in een live setting. Naast het leren omgaan met een VJ-tool, zal in deze workshop de nadruk met name liggen op conceptontwikkeling en op het maken van inhoudelijke keuzes. Ook het samenwerken met een DJ komt in de workshop aan bod. Uitgangspunt voor de workshop is om een zo autonoom mogelijke VJ-stijl te ontwikkelen en te ontdekken waar en op welke manier je jouw beelden het best kunt presenteren.

Naast de praktische training van vier dagen, zijn er twee 'theoretische' dagen waarin ondermeer aandacht wordt besteed aan de ontwikkelingen op VJ-gebied. VJ-expert Annet Dekker, werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Media Kunst en organisator van de spraakmakende VJ-wedstrijd Visual Sensations, zal deze ontwikkelingen aan de hand van voorbeelden schetsen. Er zal duidelijk worden gemaakt hoe het huidige circuit in elkaar steekt.
Daarnaast zullen Lazy Marie en Kunstenaars & Co ingaan op de persoonlijke verwachtingen van de deelnemers en als coach fungeren bij het opstellen van een presentatie plan.


De workshop is met name bedoeld voor beginnende kunstenaars die werken met of interesse hebben in de audiovisuele media. Ook geïnteresseerde autodidacten met enige jaren werkervaring zijn uitgenodigd een motivatie in te dienen.
De workshop vindt tweemaal plaats, in november en in december 2005. De gezamenlijke presentatie van deze twee workshops vindt (onder voorbehoud) eind december plaats.
De workshop biedt ruimte aan een beperkt aantal deelnemers. Door middel van een korte motivatie worden deze deelnemers door Lazy Marie geselecteerd.


VJ Kowalski (Paul Wolterink) en VJ Roker (Robert van Dijk) zijn twee vj's die in Nederland de laatste vijf jaar de grenzen van videoprojecties oprekken. Roker en Kowalski begonnen hun vroege vj-en door gebruik te maken van samples; in plaats van een dj koffer brachten zij hun vj koffer vol samples mee naar de clubs (Nederlands Film Festival en Rotterdams Film Festival). De afgelopen jaren zijn deze technieken geëvolueerd en zijn zij ook het geluid van de samples erbij gaan betrekken, door dit als extra bron naar de dj door te sturen. Ook hebben de samples meer en meer plaatsgemaakt voor zelf gefilmd en bewerkt filmmateriaal. Dit resulteerde in een film georiënteerde vj-set zoals die te zien was op bijvoorbeeld het Festival a/d Werf Live en MTV's Visual
Sensations.


Data workshop 1: Zaterdag 5 & zondag 6 november, donderdag 10 & donderdag 17 november
en zaterdag 19 & zondag 20 november 2005
Data workshop 2: Zaterdag 3 & zondag 4 december, donderdag 8 & donderdag 15 december
en zaterdag 17 & zondag 18 december 2005
Tijden: Van 10:00 - 16:00 uur (in het weekend)
Van 10:00 - 17:00 uur (op de donderdagen)
Kosten: ¤ 175 / ¤ 155 (leden Lazy Marie*) inclusief lunch
Locatie: Utrechts Centrum voor de Kunsten, Ganzenmarkt 14, Utrecht
Presentatie: o.v. 24 december 2005 (in Utrecht)
Afsluiting: o.v. 10 januari 2006 (in Amsterdam)


Voor meer informatie of inschrijven kijk op www.lazymarie.nl of stuur een e-mail naar wendy@lazymarie.nl
*lidmaatschap Lazy Marie kost ¤ 30 per jaar. Kijk voor alle voordelen op www.lazymarie.nl
--
Lazy Marie
platform voor audiovisuele kunst


Gruttersdijk 12
3514 BG Utrecht
Nederland

T 030 2714058
F 030 2719561
info@lazymarie.nl
www.lazymarie.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).