Floor van Spaendonck on Tue, 20 Sep 2005 13:31:25 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 21/9 Cyberspace Salvations: Richard Bartle in gesprek met Marinka Copier


Cyberspace Salvations; Richard Bartle in gesprek met Marinka Copier
Datum & tijd; woensdag 21 september 20.00 uur
Lokatie; Theatrum Anatomicum- Waag Society Nieuwmarkt 4- Amsterdam
Livestream; http://connect.waag.org
reserveren @ waag.org
Informatie; www.cyberspacesalvations.nl, http://www.mud.co.uk/richard/home.htmSamen met de Universiteit van Leiden en Rotterdam, die een grootscheepsonderzoeksproject over dit onderwerp zijn gestart, organiseert Waag Society discussies over internet en spiritualiteit. Geen medium spreekt zo tot de verbeelding als het internet. Nog voor het netwerk een 'household name' werd inspireerde het filosofen, media-theoretici en natuurlijk science-fiction schrijvers tot wilde fantasieën. Het Net zou het voor het eerst mogelijk maken zonder de beperkingen van het fysieke lichaam rond te zweven in de eindeloze matrix, ingeplugd op alle aardse kennis. Dat het Netwerk ook goddelijke capaciteiten werd toegedicht is dan ook niet verbazingwekkend: het Net weet alles en is overal tegelijkertijd.


De eerste serie zoomt in op Hackers. 'Heroes of the Computer Revolution' van Stephen Levy, waarin de eerste computer-helden het woord hackergebruiken in de huidige betekenis van het woord. Het boek maakt duidelijk welke invloed hackers hebben gehad op de ontwikkeling van computer-cultuur. Overigens is een flink deel van de avonden ingeruimd voor een publieksdiscussie waar niet alleen aanwezigen aan kunnen deelnemen maar ook kijkers via internet op kunnen inhaken.

Lee Felsenstein, die ook in Levy's boek aan het woord komt, opende de reeks op 14 september. Richard Bartle, die betrokken was bij de eerste internet-gemeenschap wordt geïnterviewd op 21 september en de eerste serie sluit af op 28 september met Mark Pesce, schrijver van het standaardwerk 'The Playful World.How Technology is Changing our Imagination'.

Richard Bartle

Richard Bartle was betrokken bij de eerste digitale gemeenschap, de Multi User Dungeon, in 1980. Hij schrijft over verschillende aspecten van het ontwikkelen van virtuele werelden, waaronder Designing Virtual Worlds(2003). Dit boek is inmiddels een standaardwerk voor ontwikkelaars en producenten van spelen die op het internet worden gespeeld. Bartle is momenteel ‘visiting professor’ bij het ‘Department of Electronic Systems Engineering’, Essex University.


Waar: Theatrum Anatomicum, Nieuwmarkt 4, 1012CR, Amsterdam

Wanneer: 14, 21, 28 september 2005 om 20.00 uur.

Reserveren: reserveren@waag.org

Alle uitzendingen worden gestreamd en gearchiveerd op http://connect.waag.org

 

_______________________________________________________
floor van spaendonck | waag society | nieuwmarkt 4 | 1012 cr amsterdam
p+31 20-5579898 | f+31 20 5579880| floor@waag.org | www.waag.org
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).