Belinda Hak on Wed, 4 Feb 2004 14:08:19 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] NEWS FROM TEHRAN 1 (Witte de With)


NEWS FROM TEHRAN 1
8 - 29 februari, 2004
EEN PROJECT VAN NASRIN TABATABAI
ism Babak Afrassiabi 
 
OPENING: ZATERDAG 7 FEBRUARI, 17.00 UUR 
Met een inleiding van Catherine David 
Presentatie PAGES 1 door Nasrin Tabatabai en Babak Afrassiabi
Speciale vertoning: I SAW SHOUSH van Bahman Kiarostami (2002)

NEWS FROM TEHRAN 1 toont hedendaagse artistieke en culturele praktijken uit Iran en kwam tot stand door overleg en uitwisselingen van gedachten met Iraanse kunstenaars die werkzaam zijn in verscheidene disciplines. Het project richt zich op een aantal sociale, politieke en culturele onderwerpen, die reeds in het werk van deze kunstenaars aanwezig zijn. Daarom is het project niet ontwikkeld op grond van een vooraf bepaald concept en tracht het evenmin individuele werken te passen in vooraf bepaalde ideeŽn over plaatsgebonden cultuur en cultuuruitingen. Het resultaat is een presentatie van een veelheid aan concepten die door de werken zelf worden aangedragen. 


Tevens wordt het eerste nummer van het tweetalige (Engels/Farsi) tijdschrift PAGES gepresenteerd, een gemeenschappelijk project van Nasrin Tabatabai en Babak Afrassiabi. Het zal dienen als podium voor met name Iraanse kunstenaars en schrijvers, werkzaam in uiteenlopende gebieden, om hun werk te publiceren en om op internationaal niveau van gedachten te kunnen wisselen. Het eerste nummer gaat over het openbare en het private in Iran, zoals dit tot uiting komt in de ruimte, uiterlijke verschijnselen en werkzaamheden. Het behandelt verschillende uitdrukkingen van het openbare en het private in film, fotografie, theater en architectuur. 
 
Met bijdragen van: Saeideh Akbari, Kiarash Anvari, Arta group (Ayat Najafi, Mohammad-Reza Hashemian, Sahar Dolatshahi, Foad Mokhberi, Akram Mahmoudian, Raha Faridi, Ahmad Kachechian en Salma Rafiee), Javad Emami, Kambiz Ghavamzadeh, Farzaneh Khademian, Pirooz Kalantari, Bahman Kiarostami, Maani Petgar, en Nahid Rezaei 


Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst
Witte de Withstraat 50, Rotterdam
010 4110144
info@wdw.nl
http://www.wdw.nl
open: dinsdag tot en met zondag, 11.00 - 18.00 uur
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld@nrc.nl).