Mylene van Noort on Thu, 12 Dec 2002 17:32:03 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 14 en 15 dec World-Information.Org: Wireless Weekend


WIO Works presenteert: Wireless Weekend

Speciaal voor World-Information.org is een wireless verbinding met de Oude Kerk gemaakt. In het laatste weekend van de tentoonstelling en WIO Works zal
deze verbinding het thema zijn van presentaties en een workshop.

PUBLIC SITE INTERVENTIONS

Zaterdag 14 december / 12 - 17 uur

Michelle Teran presenteert haar 'public site interventions' en haar onderzoek naar het gebruik van wireless camera's tijdens live performances.
In april 2002 rustte zij vijf fietsen in Toronto met wireless cameras uit die hun beelden op de zelfde frequentie uitzonden. De bewegingen en botsingen van deze signalen werden opgevangen en op televisieschermen in cafés, restaurants en banken weergegeven. Sinds oktober 2002 vangt Michelle tijdens wandelingen door Berlijn en Amsterdam de signalen van wireless bewakingsapparatuur op. Dit levert voornamelijk beelden van verlaten interieurs op.

De presentatie gaat in op de concepten achter deze twee projecten en de hiervoor gebruikte technologieën. Verder zal interventie als een strategie om interactie in de openbare ruimte te beschrijven, nader belicht worden. Na afloop van de presentatie vind er een tocht door de Amsterdamse binnenstad plaats. Onder leiding van Michelle Teran kunnen deelnemers zelf de signalen  van wireless bewakingscamera's opvangen.

Michelle Teran werkt vooral aan performances en installaties waarvoor zij gebruik maakt van live media in netwerkomgevingen. Momenteel is zij als artist in residence verbonden aan Waag Society.


AMSTERDAM WIRED.NET: OPEN ANTENNE WORKSHOP

Zondag 15 december / 14 - 17 uur

Van 14 tot 17 uur  bestaat er in de WIO Works ruimte in de Oude Kerk de mogelijkheid wlan antennes te bouwen en verschillende (reeds bestaande) antenne ontwerpen in een speciale testopstelling uit te proberen.

Van deze ontwerpen zullen we de bouwtekeningen printen en we hopen voor voldoende materiaal te zorgen zodat een ieder zijn/haar favoriete antenne
kan maken. Ook zullen we een extra access point op een flinke afstand neerzetten welke we als referentie kunnen gebruiken om de gain (plm.) te
berekenen.
 
Neem je eigen antennes en ontwerpen mee zodat we kunnen vergelijken en leren welke soorten antenne's nou echt een goede gain leveren.
Als je in staat bent om wat gereedschap e.d. mee te nemen zou dat fijn zijn. Natuurlijk hebben wij ook e.e.a. maar er kunnen nooit teveel tangen zijn. Label wel even al jouw eigen spullen zodat er geen verwarring ontstaat.

Meer informatie over de te bouwen antennes is te vinden op:
http://www.amsterdamwireless.net/workshop-15-12/

Amsterdam wireless.net is een collectief van mensen die met wireless technieken willen experimenteren.

World-Information.Org
Locatie: Oude Kerk, Oudekerksplein, Amsterdam
Toegangsprijs: E6,50, studenten E 3,50, museumjaarkaart gratis toegang
Openingstijden tentoonstelling: ma-za 11-17 uur, zon 13-17 uur
Tijden Wireless Weekend: zaterdag 12-17 uur, zondag 14-17 uur

http://www.world-information.org/amsterdam