www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] SPATIU EXPANDAT -expozitia de proiecte Vizibil si invizibil
BALKO JUDIT on Thu, 6 Jun 2013 11:56:01 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] SPATIU EXPANDAT -expozitia de proiecte Vizibil si invizibil


Asociatia Volum Art va invita miercuri, 12 iunie 2013, ora 19, la Libraria Carturesti Verona, in Ceainarie, la vernisajul expozitiei de proiecte Vizibil si invizibil.
Expozitia prezinta proiectele de arta pentru spatiul public selectate in urma apelului lansat de Asociatia Volum Art (intre 30 aprilie si 26 mai 2013) in cadrul programului Spatiu expandat. Vizibil si invizibil este editia din 2013 a programului, a treia dupa Migrare & reasezare (2011) si Individ si masa (2012), care si-a propus dezvoltarea unor interventii mobile in spatiul Bucurestiului avand ca suport corpul uman. In acest an autorii proiectului, Judit Balko si Mihai Balko, ii au ca invitati pe artistii Dumitru Gorzo si Calin Dan.

Tema vizibil si invizibil pune in discutie relatia dintre individ si spatiul public, limitele spatiului si gradul de implicare a individului in dinamica lui. Opozitia conceptuala vizibil/invizibil antreneaza nu doar individul, ci si spatiul in care el subzista. E vorba de vizibilitatea perceptiva a comportamentelor, actiunilor si interventiilor artistice â de la cvasi-indiferenta la activism - intr-un spatiu public caracterizat la randul lui printr-un automatism al receptarii. Dar e vorba si de potentiala invizibilitate sau, dimpotriva, prea marea vizibilitate a spatiului public in raport cu individul, pe care il poate anula.
In acest proiect, spatiul public este inteles intr-un sens larg ce nu se rezuma doar la spatii consacrate, precum bulevardele centrale, locuri ale protestelor sociale sau politice, ci include toate spatiile urbane in care oamenii se pot intalni si interactiona, de la piete la cartiere marginase, strazi laturalnice, alei intre blocuri.Â
De la inaugurarea lui in 2011, programul Spatiu expandat a adus in fata publicului lucrari ce problematizeaza aspecte ale societatii actuale. Spatiu expandat nu vizeaza o decorare cuminte a peisajului urban, ci crearea unui spatiu public inteles si trait ca un context imediat care ne priveste in mod direct. Spatiu expandat se vrea cadrul propice initierii unui dialog despre problemele pe care le antreneaza notiunea si realitatea spatiului public.

Editia Vizibil si invizibil cuprinde expozitia proiectelor selectate (iunie 2013) si realizarea lor sub forma unor actiuni in spatiul public (septembrie 2013), care vor fi documentate si prezentate in cadrul unei expozitii la galeria Aiurart. Selectia proiectelor pentru aceasta editie a fost realizata de: Adriana Oprea, critic si istoric de arta, si Judit si Mihai Balko, autori si coordonatori ai programului.

Perioada expozitiei de proiecte Vizibil si invizibil: 12 â 30 iunie 2013Â
Adresa: Libraria Carturesti Verona, Str. Arthur Verona, nr.13-15, BucurestiÂ
Program: Luni - Duminica: 10:00 â 22:00
Organizator: Asociatia Volum Art
Parteneri: ArCub, Radio Guerrilla, Carturesti, Aiurart
Parteneri media: Zeppelin, ArtClue, WebCultura, VeiozaArte, Modernism.ro, Vernisaje.com, GingerGroup


_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/