Rarita Zbranca/AltArt on Tue, 9 Oct 2012 14:30:44 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Critica unei lucrari fictive #3/4 >> Alexandru Harangus si detinuti ai penitenciarului Gherla>>10 octombrie, 19.00


*Critica unei lucrari fictive**#3/4*
*Invitat: Alexandru Harangus, pictor
**Moderator: Istvan Szakats*
*editie speciala - in colaborare cu Penitenciarul Gherla
*
Cluj, Fabrica de  Pensule, Sala Studio, etajul I
10 octombrie, ora 19.00

In cartea sa "Magnitudine Imaginara", Stanislaw Lem publica 16 recenzii ale unor carti nescrise, alaturi de cronica unei scrieri reale, cartea insasi. "Magnitudine Imaginara" propunea o analiza cat se poate de serioasa a unor fictiuni fictive, ca cercetare critica a unor directii posibile de dezvoltare a umanitatii. Cum ar fi sa reluam azi acest demers si sa il transpunem in spatiul public clujean? AltArt va invita la o serie de 4 discutii publice cu artisti, urbanisti si pur si simplu oameni, pentru a dezvolta impreuna realitatea fictiva a Clujului, convinsi de faptul ca fabulatia este nu doar un instrument de cunoastere, ci si de constructie a realitatii.

*Cea de-a treia editie este o intalnire speciala, cu pictorul Alexandru Harangus - fost detinut timp de zece ani - si cu un grup de detinuti din Penitenciarul din Gherla, pentru a discuta impreuna o alta dimensiune a fictiunii despe spatiul urban.* Cum isi imagineaza orasul cei care sunt dincolo de gratii? Si cum se contureaza acesta imaginatie fata de cea a celor care sunt liberi sa traiasca viata de zi cu zi a urbei?

Evenimentul face parte din programul âAtelierele Fabricii - educatie culturala pentru o comunitate creativaâ, derulat de Fabrica de Pensule si AltArt, proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National.
*
**Fundatia AltArt*
Str Henri Barbusse 59-61, Cluj
www.altart.org
www.fabricadepensule.ro**


_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/