www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] CALL FOR RID - Atelier de pancarte pentru protestele batran
Biroul de Cercetari Melodramatice on Wed, 26 Oct 2011 21:10:03 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] CALL FOR RID - Atelier de pancarte pentru protestele batranilor/elor


CALL FOR RID
atelier de pancarte pentru demonstratiile batranilor/elor in cadrul proiectului RIDcu Sara Lehn (DE) & Stefan Tiron (RO)

Invitati speciali: Akira&Nae (Sefeu)
impreuna cu persoane varstince din cartierul Rahova
& participanti la proiectul Varsta a Patra de la Caminul Moses Rosen

Atelierul va avea loc in perioada 18-20 noiembrie 2011 intre 11:00 - 17:00.
 {AT} subRahova
Strada Sergent Nutu Ion, nr. 2

Inscrierile pana la data de 14 noiembrie. Va rugam sa ne trimiteti un email cu o explicatie scurta a interesului pentru subiect pe adresa mimodrama {AT} gmail.com


Va invitam sa intram in actiune pe o tema amanata si nerezolvata. Cum putem pleda cauza batranilor si batranelor in societatea romaneasca actuala din perspectiva precariatului cultural? Cum putem contracara estetica dominanta a corpului tanar si energetic? Ce mijloace vizuale avem la dispozitie? Mai este posterbombingul o solutie in jungla marketingul de gherila? Cum arata astazi un comix activist?

Fie ca vrem fie ca nu, unii dintre noi traim cu sprijinul parintilor si rudelor in varsta. Cu toate astea putem vorbi astazi de un dictat al economiei de piata de a fetisiza tineretul invingator ca reprezentant al prospetimii, adaptabilitatii si flexibilitatii spiritului competitiv. Noua economie traieste din capacitatea de a consuma si transforma un corp tanar intr-un corp batran, la fel cum stie sa transforme un produs nou intr-un produs depasit. In paralel, cresterea economica si industria publicitara raman investite intr-o cultura a tineretii fara batranete, a obrazului fara riduri, a lifestyle-urilor extreme si a bunurilor cu termen de garantie din ce in ce mai limitat.

Toti cauta angajati tineri, artisti tineri, iar curatorii par alesi pe criterii neotenice din ce in ce mai pronuntate. In acelasi timp pensia a devenit un fruct oprit, si putini dintre noi mai spera cu adevarat la o batranete fericita si lipsita de griji. Dat fiind ca prezentul nostru este intim si demografic legat de un posibil pappy boom si mammy boom, consideram ca viitorul Europei apartine batranilor. In Romania de azi tinerii stau si batranii protesteaza in timp ce casele de asigurari ne ameninta cu noua generatie care imbatraneste. Am vrea sa urmarim impreuna de ce epuizarea, rigiditatea si anchilozarea au devenit termeni cheie care ilustreaza direct cat de profunde sunt panicile si psihozele gerontofobe ale sistemului economic si politic actual.
Sara Lehn, agit-prop berlinez, postere si organizare de activitati contraculturale la West Germany (Kreuzberg), coordonare de conferinte progresiste la Interflugs (UdK Berlin), co-conspiratoare la revista Panic Button (Slovacia), participanta la Sieg of Sonne Orakel (SoSO)http://www.anfanggutallesgut.net/.


Stefan Tiron, traficant de informatie, membru F.R.R.http://aerobix.blogspot.com/2010/10/frr-in-english.html ;, bursierwww.monochrom.at, initiator Cozzzzzzzzmonautica, colaborator in cadrul proiectului de ecologie urbana/biologie invaziva www.ghettopalm.tumblr.com

Akira, membru fondator comix SEFEU, celebru mangaka din Brasov/Intorsura Buzaului, contributor la primul fanzin Manga.Inc, revista Otaku Magazine si CosplayGen, un lucrator neobosit intru zamislirea benzilor desenatehttp://dinauntru.blogspot.com/

Nae studiaza arhitectura sediilor de supereroi, initiaza revista COAPSE, membru fondator comix SEFEU, pictor de biserici, contributor Manga.Inc, Otaku Magazine, un lucrator neobosit intru zamislirea benzilor desenatehttp://sefeu.blogspot.com/ ;RID este un proiect initiat de Biroul de Cercetari Melodramatice, Stefan Tiron si Raluca Voinea impreuna cu Beate Köhler care va avea loc in perioada Noiembrie 2011-Mai 2012.
Proiect sprijinit de Goethe-Institut Bukarest.


http://riduri.blogspot.com/
-- 
Biroul de Cercetari Melodramatice // The Bureau of Melodramatic Research
http://thebureauofmelodramaticresearch.blogspot.com
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/