cristian nae on Fri, 9 Mar 2007 08:27:21 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Centrul Cultural Francez Iasi va invita sambata, 10 martie 2007, ora 20 la deschiderea expozitiei FABRICA


Centrul Cultural Francez, Iasi
 10 martie 2007, orele 20-24
 ?Carte blanche aux jeunes createurs?
  
 Centrul Cultural Francez din Iasi va invita sambata, 10 martie 2007, orele 20-24, la deschiderea expozitiei FABRICA, un proiect de Catalin Gheorghe si Cristian Nae, cu participarea colaborativa a artistilor Dan Acostioaei, Luminita Apostu, Lavinia German, Alina Ghervase, Alexandru Grigoras, Andrea Hajtajer, Oana Nicuta
  
 Cinematografia este una dintre formele culturale contemporane care influenteaza formarea atitudinilor si comportamentelor publicului, care experimenteaza diferite mesaje ale industriei si serviciilor culturii vizuale. 
 Angajati intr-o intreprindere alternativa de prelucrare a imaginarului cultural si de fabricare a receptarii publice, un grup de artisti si critici de arta propune o serie de reflectii simptomatice si analize comparative asupra unor extrase tematice dintr-o arhiva de filme de productie franceza si romana, vizand identificarea, reprezentarea si examinarea critica a unor stereotipuri si sabloane identitare ale culturii si vietii sociale, atat din perioada socialist/comunista cat si din cea actuala.
 Plecand de la procesul de selectie, montare postproductiva si redistribuire artistica a mesajului cinematografic, seria de lucrari expuse intr-o retea de instalatii video isi propune sa provoace reconfigurarea creativa a habitudinilor de consum ale publicului de cinema. 
  
 In perioada 12-31 martie, lucrarile video vor putea fi vizionate individual in sala mediatecii Centrului Cultural Francez. 
  
 Acest proiect este realizat cu sprijinul Asociatiei Vector, Iasi

 		
---------------------------------
 New Yahoo! Mail is the ultimate force in competitive emailing. Find out more at the Yahoo! Mail Championships. Plus: play games and win prizes.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/