Irina Cios on Tue, 4 Jul 2006 07:34:09 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] lansare apel de proiecte miercuri 5.07 ora 12:00


Avem placerea sa va invitam sa participati miercuri 5 iulie ora 12:00 la conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii proiectului "Regaseste-ti identitatea" si a apelului de participare adresat artistilor vizuali.
 

Conferinta de presa va vea loc la Amsterdam Cafe & Terrace, Str. Franklin nr.12 si va fi insotita de o prezentare vizuala a profilului actual al zonei.

 

"REGASESTE-TI IDENTITATEA" este un proiect organizat de Centrul International pentru Arta Contemporana cu sprijinul DC Communication si Headvertising in parteneriat cu British Council, in cadrul programului de regenerare urbana VA URMA (vezi www.vaurma.ro). 

 

"REGASESTE-TI IDENTITATEA" are ca obiective sprijinirea creatiei contemporane in domeniul artelor vizuale, in special a proiectelor care vizeaza relatia cu comunitatea, si a proiectelor participative. Proiectul isi propune valorizarea resurselor de patrimoniu arhitectural, urbane, culturale si naturale ale zonei, in sensul intaririi spiritului comunitar, redefinirii si imbogatirii elementelor identitare ale locuitorilor zonei Rahova Uranus. Artistii participanti sunt provocati sa se implice, prin solutii creative, la identificarea si punerea in discutie a efectelor negative ale procesului de gentrificare si pierdere a diversitatii culturale. 

 

Trei propuneri artistice articulate pe profilul cultural si comunitar al zonei Rahova-Uranus vor primi finantari pentru implementare. 

 

O a doua componenta a proiectului consta in realizarea unui studiu sociologic, care isi propune sa defineasca profilul si asteptarile culturale ale locuitorilor cartierului Rahova Uranus. Studiul va fi derulat in colaborare cu un grup de sociologi, cu participarea elevilor de la Liceul D. Bolintineanu si Liceul de Arhitectura din Bucuresti.

 

Cele trei proiecte artistice selectate vor fi prezentate public in luna octombrie. Cu acest prilej se va organiza o platforma de dezbatere intre artisti, comunitatea locala si autoritati. La dezbatere vor fi invitati curatori si artisti din Romania, Marea Britanie, Olanda si Elvetia. 

 

Program finantat de Ministerul Culturii si Cultelor, Administratia Fondului Cultural National.

 

Informatii suplimentare privind conditiile de participare si datele de depunere a proiectelor la CIAC, tel. 322 9005, 3228159, e-mail: info@icca.ro, persoane de contact: Ileana Savu si Ionut Cioana.

 

Va asteptam, 

Irina Cios 

 

____________________________________________________
Irina Cios

Director

Centrul International pentru Arta Contemporana - CIAC, Bucuresti

International Center for Contemporary Art - ICCA, Bucharest

Bd. Mircea Voda, nr. 5,  030661 Bucharest, Romania

PO Box 1-827

t/f: +40 21 322 9005; +40 21 322 8159
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/