Asociatia ECUMEST on Thu, 24 Nov 2005 12:49:21 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Festivalul George Enescu de la New York (1-4 decembrie 2005)


Asociatia ECUMEST23 noiembrie 2005
Institutul Cultural Roman din New York organizeaza
Festivalul George Enescu
(New York, 1-4 decembrie 2005)
Un eveniment realizat impreuna cu Barry S. Brook Center for Music Research and Documentation de la The Graduate Center, City University of New York si Mannes College The New School for Music si ECUMEST, Romania


Festivalul comemoreaza 50 de ani de la moartea lui George Enescu (1881-1955) si se inscrie in seria de manifestari care au avut loc in Europa si in lume pe toata durata acestui an. Compozitor, violonist, dirijor si profesor de exceptie, George Enescu a trait si lucrat la NY. New York-ul a constituit un spatiu benefic unde Enescu a concertat ca violonist si a dirijat New York Philharmonic Orchestra. In 1936, a fost invitat sa preia conducerea orchestrei ca urmas al lui Toscanini iar dupa al doilea razboi mondial, Enescu a fost invitat sa devina profesor la David Mannes School of Music. 
Programul festivalului va cuprinde concerte, conferinte si recitaluri extraordinare. Din program: Sherban Lupu, Dinu Ghezzo, Lori Wallfisch, Ilinca Dumitrescu, Cristina Stanescu, Cornel Taranu, alaturi de tinerele talente Matei Varga si Ruxandra Cristea.
O conferinta academica dedicata lui Enescu in cadrul festival se va desfasura in 2 si 3 decembrie la Graduate Center, City University of New York si la sediul Institutului Cultural Roman din New York.

Regizorul Andrei Serban, invitat special al evenimentului, va conferentia despre valentele dramatice ale operei si va prezenta filmul "Privire din interior" de Florin Mihailescu, realizat in timpul repetiilor la spectacolul Oedipe de la Opera din Bucuresti in 2000 (la sediul ICRNY, 3 decembrie 4:15 pm). 

Festivalul se va incheia cu un concert extraordinar sustinut la Merkin Concert Hall pe 4 decembrie de violonistul de origine romana Sherban Lupu alaturi de Ilinca Dumitrescu.

Viata si opera lui Enescu vor fi de asemenea evocate cu prilejul vernisajului expozitiei fotodocumentare de la sediul Institutului (3 decembrie, 6:30 pm) de catre personalitati muzicale care l-au cunoscut pe marele compozitor.

La manifestarile din cadrul Festivalului, care coincid cu Ziua Nationala a Romaniei, este asteptata participarea oficiala a domnului Valentin Naumescu, Secretar de stat pentru diplomatie publica din Ministerul de Externe.


Pentru programul complet, consultati http://web.gc.cuny.edu/brookcenter/EnescuProgram.htm 
sau contactati 

Bogdan Stefanescu, Director Adjunct
Institutul Cultural Roman de la New York 
200 East 38th Street, New York, NY 10016
Tel: 212-687-0180, Fax: 212-687-0181
Mobil: 917-670-3775
roculture@aol.com
www.icrny.org

ICRNY este antena a Institutului Cultural Roman, Bucuresti
www.icr.ro

Asociatia ECUMEST
Str. Batistei 14, 020937 Bucuresti
Tel/fax: +40-21-319 27 11
Email: ecumest@ecumest.ro
Website: www.ecumest.ro
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/