Nicolae Comanescu on Thu, 20 Feb 2003 16:25:06 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-ro] o precizare


Ai ma Dane ca nu mai inteleg nimic. Daca in 1991 diferentele de optiuni intre "voi" si "sistemul artistic romanesc" (sa subinteleg aici institutiile de stat de atunci si asa cum zici contextul de atunci) pareau negociabile inseamna ca ce vedeam eu atunci din piata universitatii nu semana deloc cu ce vedeai tu de acolo de unde erai. Si asta nu cred. Iar daca institutiile ( si poate ma repet, as subintelege aici institutiile de stat din 1991), practicile, directorii, credintele, obiectivele, felul de-a intelege arta reuseau in 1991 sa constituie ceva cu care sa negociezi in bloc iar acel ceva sa isi pastreze (sau nu)caracteristicile pina azi, inseamna iarasi ca probabil am locuit pe planete diferite. Si nici asta nu cred. Iar daca aflu mai departe cum ca "cele secundare" sint "Laptaria Enache sau Libraria Noi" nu pot sa cred decit ca supararea ta are niste resorturi care nu-mi sint cunoscute in totalitate. Si nu mai zic nimic.
Apropo. Ce inseamna sume forfetare? Adica erau sau nu platite de Gradi din impozit?
cu prietenie
Nicolae
----- Original Message -----
Sent: Thursday, February 20, 2003 12:35 PM
Subject: [Nettime-ro] o precizare

muzeul National de arta contemporana a deschis la bucuresti 2 expozi]ii cu lucrarile pe care le are la dispozitie. La Kalinderu arta media si la teatrul National restul artei.

Expozitia de la fostul oficiu National de expozitii contine o selectie din lucrarile achizitionate de Ministerul Culturii (astazi si Cultelor) in ultimii 12 ani. In aceasta colectie-expunere se afla si (singurele de altfel) desene ale mele si ale Liei Perjovschi achzitionate de stat in 1991 la sume forfetare.

Lucrarile corespund unei anumite perioade din programul nostru artistic si unui anumit context cultural si politic.

Intre timp contextul s-a schimbat si programul s-a precizat. Si al nostru si al lor. Daca atunci diferentele de optiuni intre noi si sistemul artistic romanesc (inteles ca institutii, practici, directori, credinte, obiective, fel de-a intelege arta) pareau negociabile astazi ele sint ireconciliabile.

La data tirgului nu aveam stiinta despre infiintarea unui muzeu National de arta contemporana care sa centralizeze 7 spatii dintre care cel principal in Parlament/Casa poporului iar cele secundare sa fie Laptaria Enache sau Libraria Noi si nici n-am presupus modul de operare si decizie existent astazi.

Regretam folosirea acum a lucrarilor noastre din 1991  pentru contexte care nu ne reprezinta nici un milimetru.

lia si dan perjovschi

 Do you Yahoo!?
Yahoo! Tax Center - forms, calculators, tips, and more