perjovschi dan on Thu, 20 Feb 2003 11:36:06 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] o precizare


muzeul National de arta contemporana a deschis la bucuresti 2 expozi]ii cu lucrarile pe care le are la dispozitie. La Kalinderu arta media si la teatrul National restul artei.

Expozitia de la fostul oficiu National de expozitii contine o selectie din lucrarile achizitionate de Ministerul Culturii (astazi si Cultelor) in ultimii 12 ani. In aceasta colectie-expunere se afla si (singurele de altfel) desene ale mele si ale Liei Perjovschi achzitionate de stat in 1991 la sume forfetare.

Lucrarile corespund unei anumite perioade din programul nostru artistic si unui anumit context cultural si politic.

Intre timp contextul s-a schimbat si programul s-a precizat. Si al nostru si al lor. Daca atunci diferentele de optiuni intre noi si sistemul artistic romanesc (inteles ca institutii, practici, directori, credinte, obiective, fel de-a intelege arta) pareau negociabile astazi ele sint ireconciliabile.

La data tirgului nu aveam stiinta despre infiintarea unui muzeu National de arta contemporana care sa centralizeze 7 spatii dintre care cel principal in Parlament/Casa poporului iar cele secundare sa fie Laptaria Enache sau Libraria Noi si nici n-am presupus modul de operare si decizie existent astazi.

Regretam folosirea acum a lucrarilor noastre din 1991  pentru contexte care nu ne reprezinta nici un milimetru.

lia si dan perjovschi

 Do you Yahoo!?
Yahoo! Tax Center - forms, calculators, tips, and more