Valentin Manoiu on Wed, 12 Feb 2003 13:02:09 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] premiu


Ministerul Culturii si Cultelor, impreuna cu Asociatia Romana pentru Multimedia Interactiva, a luat hotararea ca in cadrul "Premiilor patrimoniului cultural national" sa atribuie, incepand de anul acesta, un nou premiu si anume "Premiul pentru continut cultural multimedia".
Dezvoltarea exploziva a tehnologiei informatiei si comunicatiilor, patrunderea acesteia in cele mai diverse domenii ale vietii sociale au condus la aparitia si dezvoltarea unei dimensiuni culturale a societatii informationale. Aceasta are un impact deosebit asupra realizarii accesului deschis la patrimoniul cultural national si universal prin utilizarea tehnologiilor multimedia. O atare schimbare presupune utilizarea mediilor de informatie numerice integrate (imagine, sunet, text, imagine in miscare, animatie, etc.) avand ca mediu final calculatorul. O caracteristica esentiala o constituie interactivitatea, ceea ce presupune circulatia informatiei in dublu sens, atat de la calculator la utilizator cat si de la utilizator la calculator, permitand parcurgerea materialului dupa un traseu adaptat necesitatilor si interesului fiecarui utilizator.
Intre realizarile care se asteapta sa fie propuse pentru acest premiu, pana la data de 5 martie a.c., se pot numara CD-ROM-uri, pagini de Internet, baze de date multimedia, puncte de informare (kiosk), etc. aparute in anul 2002, care sa constituie o contributie substantiala la cunoasterea, promovarea si conservarea patrimoniului cultural national.
 
Propunerile pot fi facute de realizatori, utilizatori, institutii sau persoane si trebuie expediate pe adresa Asociatiei Romane pentru Multimedia Interactiva, Calea Floreasca 167, Bucuresti 72321, pentru relatii tel. 232 00 30 interior 145, e-mail valentin@itc.ro . Lucrarile vor fi expediate pe un disc optic (CD-ROM), insotite de o scurta descriere. Pentru lucrarile de dimensiuni mai mari, cum ar fi bazele de date multimedia, se accepta o varianta demonstrativa (demo).
 
"Premiul pentru continut cultural multimedia" va fi decernat in cadrul ceremoniei din data de 28 martie 2003.