Ravage, webzine on Sat, 1 Jun 2019 19:59:00 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Brexit: The Uncivil WarDezer dagen vertoont BBC First de intrigerende film Brexit: The Uncivil War, over Dominic Mckenzie Cummings, het brein achter de succesvolle Vote Leave! campagne in 2016. Deze film werd in de Nederlandse reguliere anti-brexit media nauwelijks belicht, geheel ten onrechte. De geïnstitutionaliseerde Britse media, slippendragers van de gevestigde (economische) macht, brandde de film tot de grond toe af.

Dominic Cummings, gespeeld door de Britse acteur Benedict Cumberbatch die wederom een glansrol vertolkt, wordt door het Leave-kamp gevraagd om hun campagne te leiden. Cummings pakt het onconventioneel aan, negeert belangrijke parlementariërs, zoekt de hulp van schimmige nerds die via sociale media onbereikbaar geachte kiezers weten te mobiliseren. Het script is geschreven door James Graham, de regie is in handen van Toby Haynes, bekend van series als Sherlock, Doctor Who en Black Mirror.

Cummings wordt neergezet als een einzelgänger, een man met een hevige afkeer van politiek, welhaast op het anarchistische af, een rebel tegen het verstikkende genadeloze elitaire establishment. Cummings verachtte carrièrepolitici, onderwijsexperts en autoriteit in het algemeen, zoals Patrick van IJzendoorn de man eind 2016 in De Groene Amsterdammer omschreef. Cummings benaderde de Brexit-campagne als een ware oorlog, en won.

Na de groteske overwinning van het Britse volk, dat in meerheid de EU de rug toekeert, is er nog maar weinig van Cummings vernomen. Op een blog na dan.

Brexit: The Uncivil War is nu (tijdelijk?) te zien op de website 123movies, en wel hier. (wel het geluid even aanvinken)

https://www6.123movies.st/watch/brexit-the-uncivil-war.ooml5/4y1rrk

bron: https://www.ravage-webzine.nl/2019/06/01/brexit-the-uncivil-war/--
Ravage (webzine)
http://www.ravage-webzine.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).