Patrice Riemens on Sat, 26 Jan 2019 16:34:23 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ADM Donatie-axieAloha,
bwo ADM nieuwsdienst, maar ik heb geen url.
Wel staat eea over doneren op hun FB pagina:
https://fr-fr.facebook.com/adm.amsterdam/ (ja sorry ik zit in .fr)
Stort gul en onbeheerst, zoals het 'vroegah' heette ...
Doewie, p+2D!Het zal waarschijnlijk niemand ontgaan zijn; de ADM is tweeënhalve week geleden op afschuwelijke wijze ontruimd. Een dag eerder dan de vroegst mogelijke ontruimingsdag stond de ME aan de poort. Daar kwam bij dat velen er vanuit gingen dat Femke Halsema gehoor zou geven aan de bindende interim maatregel van de VN om de ontruiming met een aantal maanden uit te stellen of op zijn minst de rechtszaak die de dag daarna plaatsvond af te wachten. Hierdoor hadden velen hun spullen nog niet in veiligheid gesteld.

Met alleen ludiek protest vertrokken de ADM-ers die ochtend. Ze kregen de boodschap mee dat zij later hun spullen konden halen. Met groot ontzet zagen zij echter een paar uur later een slooppatrouille van Koole langskomen. Vervolgens is er contact geweest met de gemeente. Chidda, de eigenaar, beloofde Femke Halsema niets te slopen. Hoe naïef kun je zijn om de nazaten van een beroepscrimineel te geloven, die in het verleden bekend stond als Bertus de Bulldozer?

'The last kingdom' van de Nederlandse underground is letterlijk met de grond gelijk gemaakt. In de nacht zijn bijna alle kunstwerken vernietigd, hele woningen platgestampt en werkplaatsen opengebroken leeggeroofd en kapot gemaakt. Dit was duidelijk een wraak-actie van Chidda.

De schade voor sommigen individuen loopt op tot ver boven de 50.000 euro. De ADM heeft onze support daarom nu hard nodig, want hun eigen geld is zo goed als op. Er moet sowieso een schadeclaim worden ingediend en op de slibvelden zijn dringend extra voorzieningen nodig wil men daar op een humane manier kunnen verblijven.

Daarom zijn we een donatie-actie gestart. Het streven is om in 30 dagen, 20.000 euro op te halen, want laten er nu 20.000 handtekeningen zijn gezet dat de ADM moet blijven, dat is 1 euro per handtekening! Dat moet toch mogelijk zijn? We zijn al een heel eind, de teller staat op bijna 17500 euro.

Deze onafhankelijke crowdfunding wordt door Stichting Mushkila Kabira georganiseerd, in samenwerking met Ruigoord.

Wil je doneren? Klik dan hier. (nou ja niet hier dus ... ;-)

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).