Remco Vlaanderen on Wed, 21 Sep 2016 22:22:49 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 'Best of Interactive' op het Nederlands Film Festival


Het Nederlands Film Festival is geopend en duurt nog tot 30 september. Interactive is vanaf dit jaar een van de drie pijlers van het festival, naast Film en Televisie. Er zijn 10 interactieve projecten geselecteerd voor de Gouden Kalf Interactive Competitie, variërend van interactieve documentaires tot Virtual Reality en een verhalende game. Tijdens de Best of Interactive avonden op 25 en 27 september en tijdens het VR Seminar op 28 september presenteren de makers van de geselecteerde projecten zelf hun producties. Moderator van de avond is Albertine Piels van Hackastory.

BEST OF INTERACTIVE I
https://www.filmfestival.nl/publiek/evenementen/best-of-interactive-1-2016

Op het programma staan de webdocumentaire ’51 Sprints - The Human Race’, over de geschiedenis van de 100-meter sprint en de symbolische betekenis van Olympische atleten; de emotionele filmische game ‘Fragments of Him’, waarin gereflecteerd wordt op de dood en herinneringen, het psychologisch experiment ‘Super Stream Me’ waarin Tim den Besten en Nicolaas Veul hun levens vijftien dagen lang 24 uur per dag streamden, en ‘Tafelgeheim,’ een getekende Virtual Reality-ervaring waarin je kunt ervaren hoe de negenjarige Lena en haar vader ieder op hun manier omgaan met verlies.

BEST OF INTERACTIVE II
https://www.filmfestival.nl/publiek/evenementen/best-of-interactive-2-2016

Met de interactieve documentaire ‘Imperial Courts’ gebaseerd op het werk van fotograaf Dana Lixenberg die het gelijknamige sociale woningbouwproject in LA gedurende een periode van 22 jaar documenteerde; de VPRO app ‘White Spots’ waarin de makers onderzoeken wat het betekent als we straks tot in de verste uithoeken van de wereld 24 uur per dag ’connected’ zijn; De ‘Asielzoekmachine,’ een website die de complexe realiteit van het Nederlandse asielbeleid kraakhelder in beeld brengt; en het online science-fiction project ‘The Modular Body’ van Floris Kaayk over de mogelijkheden en de implicaties van het creëren van kunstmatig leven.

De VR projecten ‘The Marchland’ van Daniel Ernst en ‘Drawing Room’ van Jan Rothuizen en Sara Kolster worden gepresenteerd tijdens het Virtual Reality Seminar op woensdag 28 september.
https://www.filmfestival.nl/profs_nl/evenementen/seminar-virtual-reality-2016​;

‘Drawing Room,’ ‘The Modular Body’ en ‘De Asielzoekmachine’ zijn genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive, dat dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt.

​


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).