Veerle Desmedt on Tue, 16 Sep 2014 10:32:13 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] IDFA DocLab Academy - Open Call


IDFA DocLab Academy â Open Call

Onze werkelijkheid raakt steeds meer verstrengeld en ondergedompeld in digitale technologie. De gevolgen zijn verstrekkend en verontrustend, maar hebben ook geleid tot een explosie van nieuwe vertelvormen en manieren om documentaire kunst te maken. Maar hoe vertel je een goed interactief documentaire verhaal? Welke artistieke mogelijkheden bieden nieuwe technologieÃn, zoals virtual reality en de Oculus Rift? Hoe benutten digitale pioniers zoals de National Film Board of Canada en ARTE het internet zonder te verdwalen in de onbegrensdheid ervan? Hoe financier je een interactieve documentaire, vind je de juiste partners en bereik je je publiek?

IDFAâs nieuwe media programma DocLab en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond presenteren, in samenwerking met het Nederlands Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds, een exclusief talentontwikkelingsprogramma voor 20 innovatieve documentairemakers en talenten op het gebied van interactive storytelling uit Nederland en BelgiÃ. De DocLab Academy vindt plaats van 20 t/m 26 november en bestaat uit een veelzijdig en avontuurlijk programma op het snijvlak van documentaire storytelling en interactieve media. Het maakt deel uit van IDFA DocLab Immersive Reality tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam.

Door 's werelds grootste pioniers bijeen te brengen met talentvolle professionals uit Nederland en Belgià willen de Brakke Grond en IDFA DocLab bijdragen aan nieuwe interactieve producties. Daarnaast worden nieuwe ontmoetingen en samenwerkingsverbanden ondersteund tussen zowel internationaal gerenommeerde makers als toonaangevend nieuwe media talent uit de lage landen. Op de site van IDFA DocLab <http://www.doclab.org/> vind je relevante input over interactieve documentaires en storytelling. Deze week verschijnt het hele IDFA DocLab Immersive Reality 2014 programma op www.brakkegrond.nl<http://www.brakkegrond.nl> .

Laat je inspireren tijdens live cinema events en neem deel aan exclusieve workshops over virtual reality en interactive storytelling. Ontmoet internationale nieuwe media pioniers en reflecteer met hen op je op eigen werk en krijg grip op de belangrijkste uitdagingen en mogelijkheden van de nieuwe media documentaire. Meld je nu aan!

Wanneer:
DocLab Academy valt samen met IDFA DocLab Immersive Reality en vindt plaats van 20 t/m 26 november 2014. Deadline voor aanmelden is 1 oktober 2014.

Kosten:
Deelname aan de DocLab Academy 2014 kost â100,-

Wat we bieden
Toegang tot het volledige Immersive Reality programma:
â Conferentie
â Expositie
â DocLab live cinema events

Exclusief voor DocLab Academy deelnemers:
â Deelname masterclasses & workshops
â Toegang Immersive Reality Summit
â Portfolio gesprekken
â Rondleiding op de IDFA Crossmedia FORUM co-financieringsmarkt
â Netwerkbijeenkomsten
â Toegang tot IDFA Festival screenings en industry events

Voor Vlaamse deelnemers:
â 5 overnachtingen in Amsterdam tijdens het programma

Aanmelden
Deadline voor aanmelden is 1 oktober. Het DocLab Academy programma is open voor documentairemakers en mediaprofessionals werkzaam in Nederland of Vlaanderen.
Details over de aanmeldprocedure lees je op www.brakkegrond.nl/doclabacademy<http://www.brakkegrond.nl/doclabacademy>

___________________________

Veerle Desmedt
Communicatiemedewerker
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45 - 1012 KD Amsterdam
+31 (0)20 622 90 14
brakkegrond.nl<http://www.brakkegrond.nl/>
fb.com/brakkegrond<https://www.facebook.com/brakkegrond>
@brakkegrond<https://twitter.com/brakkegrond>
#brakkegrond<http://instagram.com/debrakkegrond>


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).