Geert Lovink on Tue, 2 Sep 2014 17:18:02 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Sonic Acts: Masterclass met Anthony McCall (29-9)


> From: Lucas van der Velden | Sonic Acts <lucas@sonicacts.com>

In samenwerking met EYE Film Instituut organiseert Sonic Acts op maandag 29 september een masterclass met kunstenaar Anthony McCall. 

De masterclass gaat in op de concepten, werkprocessen en methoden van McCall, en kan daarom interessant zijn voor jullie studenten. Zij krijgen bovendien 5 euro korting. Wij stellen het dan ook op prijs als je de masterclass onder de aandacht van jullie studenten kunt brengen. 

Een flyer met informatie over de masterclass is in de bijlage bijgevoegd. Deze flyer of een poster versie ervan kunnen we op verzoek ook per post opsturen. Hiervoor en voor andere vragen kun je contact opnemen met Sanne Lohof (publiciteit Sonic Acts) via sanne@sonicacts.com. 

McCall verwierf faam in de jaren zeventig met zijn tekeningen, performances en grote (film)installaties die hij 'solid light films' noemde.  Uit die serie komt zijn meest bekende werk: Line Describing A Cone (1973), die we in 2010 presenteerde op het Sonic Acts festival. Zijn eerste solotentoonstelling in Nederland is van 28 september tot en met 30 november in EYE. Deadline voor aanmeldingen voor de masterclass is 15 september.
 
Save the Date! Sonic Acts Festival 26 feb t/m 1 maart 2015
Het laatste weekend van februari (26 februari t/m 1 maart 2015) vindt wederom het Sonic Acts festival plaats op meerdere locaties in Amsterdam. Het programma omvat een groot aantal voorstellingen, optredens en performances, workshops, clubnachten, een expositie en een meerdaagse internationale wetenschapsconferentie. Voor het festival werken we (weer) graag samen aan een interessant pakket voor jullie studenten, hiervoor zullen wij in de komende weken contact opnemen. ______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).