ReindeR Rustema on Mon, 20 Sep 2010 17:45:50 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-nl] doe mee...


On 20 sep 2010, at 14:43, Annette Mullink wrote:

> 
> 
> Je kunt de petitie weer tekenen!
> 
> 


Ben druk bezig geweest te reconstrueren waarom op de voorpagina van NRC Handelsblad staat dat petities.nl bezweken is onder de grote aandacht voor de petitie. 
Terwijl het heel banaal door een stroomuitval kwam in het datacentrum bij Amsterdam Sloterdijk. http://www.gyrocenter.nl/ De alternatieve stroomvoorziening heeft ook niet gewerkt.


De campagnewebsite: 


> 
> http://www.stopculturelekaalslag.nl/
> 

schijnt er wel uit hebben gelegen door veel belangstelling. Dat is dit weekend door iemand op de radio tijdens een interview gezegd heb ik begrepen. Daar begint waarschijnlijk het idee dat petities.nl waarschijnlijk ook door teveel belangstelling was getroffen. Een journalist van NRC schrijft dat dan op zonder mij te bellen om het te checken. 

Het aantal ondertekeningen is nog niet indrukwekkend veel, ongeveer 10.000 tot nu toe. Het is wel in relatief weinig tijd verzameld, maar dat lukt doorgaans wel met petities in de culturele sector. Waarschijnlijk omdat er veel talent in die sector is om aandacht te trekken, korte lijntjes met journalisten en zo verder. Misschien ook makkelijk ontvlambaar. Petities die snel groeien spreken doorgaans goed een emotie aan, zoals die voor een borstkankerdiagnose op jongere leeftijd (369.114 sinds december 2009).  

Maar als de aanwas voor de Stop de Culturele Kaalslag-petitie niet aanhoudt dan wordt het geen breed gedragen oproep en is het voornamelijk getekend door de betrokkenen zelf. Wat op zich ook al een hele presentatie is overigens. Met vriendelijke groet, 

ReindeR Rustema
webmaster@petities.nl
Stichting Petities.nl - Keizersgracht 74 - 1015 CT Amsterdam


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).