Alex Adriaansens on Thu, 9 Sep 2010 12:04:59 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Vacature: parttime programmamaker bij V2_


Vacature: parttime programmamaker bij V2_
 
V2_ werd in 1981 opgericht, de organisatie is gehuisvest in Rotterdam, Nederland. V2_ organiseert presentaties, heeft een Lab, geeft boeken uit en heeft een archief waarin activiteiten over de afgelopen 30 jaar te vinden zijn.
V2_ is een interdisciplinaire organisatie gericht op hedendaagsekunst in de context van onze technologische cultuur waarin onderzoek en het experiment zwaartepunten zijn, dit krijgt vorm in een Artist In Residence programma, publicaties, Open Lab bijeenkomsten en workshops en expert meetings. Het kent samenwerkingsverbanden met individuen en organisaties uit verschillende bereiken (beeldende kunst, vormgeving, universiteiten, architectuur, bedrijfsleven). Behalve dat V2_ een plek voor makers, onderzoekers en experts is, ontwikkelen we ook publieksactiviteiten waarin het onderzoek thematisch toegankelijk gemaakt wordt voor een breder publiek. Dit gebeurd in programma's als Test_Lab maar ook workshops, exposities en presentaties van bijzondere projecten in binnen en buitenland.
Gedurende de afgelopen 30 jaar heeft een groeiend lokaal en internationaal publiek V2_ weten te vinden. 
Momenteel heeft V2_ 22 medewerkers die een zevental nationaliteiten vertegenwoordigen en een verschillende achtergrond hebben.
 
 
Parttime programmamaker
De vacature richt zich op het ontwikkelen van presentaties, exposities, conferenties en andere soorten van activiteiten. We zoeken een persoon die zich speciaal interesseert voor de combinatie theorie en praktijk. De sollicitant moet de noodzakelijke kennis en ervaring hebben van op het gebied van interdisciplinaire en hedendaagse kunst en hoe deze zich ontwikkeld in de context van onze technologische cultuur. Men wordt verwacht reeds binnen een internationaal netwerk te werken op dit gebied.
Ervaring in het organiseren en aansturen van bovenvermelde projecten   is een must. Gezien het internationale karakter van de functie moet men verschillende talen spreken (tenminste Engels) en bereid zijn ook Nederlands te leren. Verder moet men interdisciplinair georiënteerd zijn en goed geïnformeerd zijn over verschillende vakgebieden en ontwikkelingen op het cross-over gebied van kunst, technologie en samenleving.
 
Wat verwachten we:
> iemand met een visie op het gebied van hedendaagse kunst in de context van een technologische cultuur, en die in staat is zijn/haar visie te vertalen in publieksgerichte activiteiten alsook onderzoeksthema's.
> iemand met ervaring in het omzetten van concepten in exposities, conferenties en/of hands on presentaties en workshops.
> men moet uitermate communicatief zijn en in teamverband kunnen werken.
 
De programmamaker zal in een klein team van programmamakers werken. Daarnaast werkt men ook in groter teamverband met mensen binnen de organisatie die verschillende activiteiten binnen de organisatie ontwikkelen.
Men heeft een representatieve rol in de zin dat men deelneemt aan het publieke discours dat enerzijds uitgedragen wordt door de activiteiten van V2_ en aansluit op bredere maatschappelijke en kunstinhoudelijke thema's.
 
 
We bieden een parttime functie aan (3 dagen p/w), vanaf 1 november 2010 (de aanvangsdatum kan besproken worden)
  
 
Stuur uw reactie aan:
 
V2_ Institute for Unstable media
Att: Alex Adriaansens
Email: alex@v2.nl
Voor meer informatie over onze activiteiten: www.V2.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).