PLANETART on Thu, 2 Sep 2010 01:31:06 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 360 graden view, Zie de wereld vanuit de ander, met 3D technologie. GOGBOT 2010 van 9-12 sept met STADSCAMPING!


GOGBOT Festival staat altijd garant voor vernieuwende en verrassende optredens, veelal op het grensvlak tussen beeldende kunst en multimedia technologie. Eén van de absolute hoogtepunten in het kunstprogramma dit jaar is het Belgische CREW.

Op dit moment is hun onvergetelijke W (Double U) ervaring te beleven op de World Expo in Shanghai en in september kun je deze virtuele realiteit zelf ondergaan in Enschede.

Zo’n dertig minuten lang zie je de wereld vanuit het hoofd van een ander en de ander de jouwe. Je bent als het ware de cameraman van de ander. Omnidirectionele video neemt de wereld op vanuit het gezichtspunt van je medebezoeker en projecteert die voor jou ogen en omgekeerd. Vertrouw jij volledig op de ogen en instructies van een ander? Of op de machine die je zintuiglijke waarneming stuurt?

CREW zet je de speciale helm op en koppelt je aan je medebezoeker. En dan begint de spannende wandeling waarin je je een weg zoekt door straten en gangen. Een schijnbaar eenvoudig tochtje wordt zo een bijzonder intense ervaring. Immersief tot op het punt dat je je heel bewust wordt van wat je zintuigen aan data te verwerken krijgen; zowel tijdens de performance als in het leven van alledag. Neemt een ander jouw letterlijke wereldbeeld voetstoots aan en over? In hoeverre neem je normaal eigenlijk zelf waar of wordt je ook door anderen of zelfs machines gestuurd of bestuurd? Maak het mee op GOGBOT 2010 Festival en beleef de wereld door de ogen van een ander.


Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, op 1 sept opent de inschrijfmogelijkheid zich op onze website http://www.gogbot.nl

HET FESTIVAL

Met dit jaar voor het eerst een Stadscamping op kruipafstand van het festivalterrein, staat van 9 tot 12 september de binnenstad van Enschede weer helemaal in het teken van het jaarlijkse kunst, muziek en technologiefestival GOGBOT, gepresenteerd door PLANETART. Technologische en wetenschappelijke vooruitgang luiden steeds sneller en heel zeker binnen enkele decennia het einde van de biologische mens in: The Singularity. Op GOGBOT 2010 wordt je in vier dagen vol multimedia, muziek, interactieve installaties, nano-technologie, film, kunstmatige intelligenties en de Schoonheidssalon van de Toekomst ondergedompeld in een wereld waarin de mens door steeds slimmere machines tot huisdier verklaard wordt. GOGBOT 2010 Festival op meer dan tien locaties in Enschede is bovendien gratis toegankelijk, met uitzondering van het muziekprogramma in Atak.

http://www.gogbot.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).