Josephine Bosma on Tue, 20 Apr 2010 17:38:34 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] fwd: Radio Tonka in de problemen


Radio Tonka in de problemen

Studio in “De Illusie” dreigt ontruimd te worden

Radio Tonka, het befaamde Haagse alternatieve en culturele radiostation, dreigt haar studio in culturele broedplaats De Illusie kwijt te raken. Na 16 jaar dreigt hierdoor een einde te komen aan de uitzendingen van het legendarische radiostation.

Radio Tonka zendt uit vanuit de kelder van de culturele broedplaats aan de Schouwburgstraat. Na de ontruiming van de Blauwe Aanslag in 2003 werd Radio Tonka opgevangen door “De Illusie”. De piratenzender vormde zich in 2004 om tot legale zender en zendt tegenwoordig s- nachts uit op Den Haag FM. Meer dan 30 programmamakers presenteren iedere nacht –behalve zaterdag- gevarieerde culturele muziekprogramma’s van 00.00 tot 3.00 uur op 92.0 MhZ.

De gemeente Den Haag heeft besloten dat de Illusie plaats moet maken voor de uitbreiding van de Campus Den Haag, de Haagse vestiging van de Leidse Universiteit. Protesten van 40 culturele organisaties waaronder Theater aan het Spui, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Stroom Den Haag, het Today's Art Festival en de Vrije Academie, mochten niet baten.

Radio Tonka is verbijsterd over de lamlendige houding van de gemeente Den Haag als het gaat om het behouden van belangrijke culturele voorzieningen voor de stad. Men heeft de mond vol van Den Haag Culturele Hoofdstad 2018 en over de belangrijke innovatieve en stimulerende rol van culturele broedplaatsen, maar als het er echt op aan komt geeft de gemeente niet thuis.

“De Illusie” is de oudste en meest actieve broedplaats van Den Haag, en ook de laatste broedplaats in de binnenstad. Hoe het verder moet met Radio Tonka en de vele andere initiatieven die hun thuisbasis hebben in “De Illusie” is onduidelijk. Een alternatieve plek is niet voorhanden en gevreesd moet worden dat Radio Tonka zal verdwijnen uit de ether.

Radio Tonka

Perswoordvoerder: Peter Bos

radiotonka@hotmail.com

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).