Geert Lovink on Sun, 28 Feb 2010 10:22:35 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] nu.nl: Twitterfeest Halsema druk bezocht


nu.nl: Twitterfeest Halsema druk bezocht
Uitgegeven: 27 februari 2010 22:35

AMSTERDAM - Het twitterfeest van GroenLinks-leider Femke Halsema in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam is zaterdagavond bezocht door 450 volgelingen. De politica had de avond georganiseerd om de vrijheid van het digitale web te vieren. De zaal was vol.

Halsema wilde met het initiatief het ongelijk aantonen van 'internetpessimisten'. Ze spreekt tegen dat communicatie via internet afstandelijk of leeg zou zijn, zoals koningin Beatrix in haar kersttoespraak stelde.

Downloaden niet verbieden
''Via twitter word je beterschap gewenst, ken je elkaars dagelijkse routine. Op internet ontmoet je dates, debatteer je, vind je nieuws, maak je vrienden en vijanden'', aldus Halsema. De GroenLinks-leider, zelf een fanatiek twitteraar, vindt daarnaast dat pleidooien om het downloaden van muziek te verbieden het vrije web onder druk zetten.

Het feest in Amsterdam was vooral niet politiek beladen. Halsema hield geen campagnepraatje voor GroenLinks, maar prees vooral de vrijheid van meningsuiting in het algemeen. De bijeenkomst bestond verder uit veel dans en optredens van onder andere Ellen ten Damme en Sara Kroos.

Livestream overbelast
De livestream van het feest op de site van Halsema werd overigens door zo veel internetgebruikers gevolgd dat de site enige tijd niet meer te bereiken was.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).