Twan Eikelenboom on Mon, 22 Feb 2010 11:10:21 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] First Call for Projects: E-culture Fair 2010 in Dortmund


*FIRST CALL FOR PROJECTS: E-CULTURE FAIR 2010 IN DORTMUND
DEADLINE VOOR INDIENEN: 20 maart 2010
*
Presenteer jouw project uit het grensgebied van (media) technologie, kunst, onderzoek en creatieve industrie tijdens de e-culture fair 2010 in Dortmund.

*Wat is de e-culturefair?*
Uniek aan de e-culture fair is de combinatie van projecten uit kunst, design, creatieve industrie en onderzoek. De e-culture fair is een ervaringsgerichte combinatie van tentoonstelling, demo's, live presentaties, workshops en een open art lab. Op de e-culture fair ontmoet je een wereldwijd, Europees, en regionaal publiek van andere makers en ontwikkelaars, potentiële partners voor samenwerking en klanten. In een sociale setting in de prachtige U-Turm in Dortmund toon je je eigen beste werk. Je wisselt kennis en praktijken uit via demo's, workshops en presentaties, en je maakt kennis met de crème de la crème van innovatieve recente e-culturele projecten uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland.

De e-culture fair 2010 wordt georganiseerd van 23 tot en met 25 augustus 2010 in de U-Turm in Dortmund als onderdeel van ISEA2010 (het belangrijkste internationale symposium over electronische kunst - www.isea2010ruhr.org/) dat weer deel is van RUHR2010 - het grootscheepse culturele programma waarmee het Ruhrgebied zijn rol als culturele hoofdstad van Europa in 2010 vormgeeft - www.ruhr2010.de.

De e-culture fair 2010 is een initiatief van BAM uit Vlaanderen, Virtueel Platform uit Nederland, Medienwerk Nordrhein-Westfalen en ISEA 2010.

*Waar zijn we naar op zoek?*
We zijn speciaal geinteresseerd in projecten voor meerdere gebruikers die een interessante combinatie maken tussen de mogelijkheden van (genetwerkte) media technologie en de fysieke ruimte. We zoeken naar projecten die interessante sociale interactie opleveren, (binnen of buiten) naar tastbare interfaces, naar nieuwe manieren van spelen en leren, en naar goeie manieren om beschikbare (complexe) informatie gesitueerd in te zetten.
Als  voorlopige verzameltitel hanteren we "For more than one".

De projecten kunnen instrumenten, methoden, producten, diensten zijn, afkomstig uit onderzoek en ontwikkeling van werkplaatsen en experimentele labs, uit creatieve bedrijven, hogescholen en universiteiten. Ze zijn cultureel en of sociaal relevant. De projecten hoeven zelf niet hi-tech te zijn, maar zijn ontwikkeld met of mogelijk geworden door digitale media of andere nieuwe technologie. Belangrijk is dat ze inspirerend en aansprekend zijn: in de eindmix streven we naar een goeie balans tussen projecten die interessant zijn voor iedereen, en projecten voor een vakpubliek.

Bij onze selectie kijken we naar het vernieuwende gehalte, naar de presenteerbaarheid, naar de creativiteit, en naar culturele, sociale, of artistieke relevantie.

Deze Call is speciaal gericht op Nederland. Vergelijkbare Calls gaan uit in Vlaanderen en Duitsland. Meer informatie over de e-culture fair is te vinden op http://www.eculturefair.eu
*Jouw project op de e-culture fair? *
Beantwoord de volgende vragen en stuur deze per e-mail naar *eculturefair@virtueelplatform.nl*
*
Gegevens*
- Naam organisatie:
- Naam contactpersoon:
- Contactgegevens:
*
Project*
- Een korte project omschrijving van max 100 woorden:
- Een uitgebreidere project omschrijving van max 500 woorden
- Stuur links naar online documentatie mee: websites, foto's en/of video's

*Motivatie*
- Wat is jouw motivatie om dit project te presenteren op de e-culture fair?
- Waarom zou de e-culturefair dit project moeten selecteren?

*Presentatie *
- Welke presentatievorm is geschikt voor het project (meerdere opties mogelijk): korte live presentatie / doorlopende demo opstelling in stand / tentoonstelling als kunstwerk / workshop over tool of methode

*Wat wij bieden:*
- Een presentatieslot tijdens de e-culturefair
- een hotspot van culturele en creatieve makers uit de hele wereld
- Kennismaking en matchmaking met andere creatieven / mogelijke project partners
- een presentatieplek / posterplek
- vergoeding van (een deel van) reis- en verblijfskosten
- technische ondersteuning van de presentatie (in overleg)

*De komende stappen: *
Het Virtueel Platform maakt eerst een longlist van mogelijke projecten. Samen met onze adviseurs maken we daar een shortlist van. Over beide stappen word je geïnformeerd. In de maand april maken we een definitieve selectie.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).