Twan Eikelenboom on Mon, 22 Feb 2010 11:06:18 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 28 feb - Presentatie Tubelight Special over Digitale Kunst in De Balie Amsterdam


*Presentatie Tubelight Special over Digitale Kunst
*Locatie: De Balie
Adres: Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Aanvang: 15.00uur
Toegang: Gratis
Registratie: E-mail naar _rsvp@virtueelplatform.nl <mailto:rsvp@virtueelplatform.nl>_

Virtueel Platform, Domein voor Kunstkritiek en Tubelight presenteren op 28 februari, om 15.00uur, de Tubelight Special over kunst en digitale media in De Balie in Amsterdam tijdens het Sonic Acts XIII: Poetics of Space festival. In deze speciale editie van Tubelight schrijven tien upcoming kunstcritici over digitale vormen van kunst.

De inhoud is het resultaat van vier maanden denken en schrijven over het vakgebied tijdens de masterclass 'Kritisch Schrijven over Digitale Kunst'. Daarin bouwden beginnende critici aan een vakkundige basis voor de interpretatie en vertaling van digitale kunst.

Tubelight Special bevat artikelen van deelnemers aan de masterclass, zo zijn er interviews met Theodore Watson, Sara Kolster en Tom van 't Hof; essays over artistieke games en de interactie tussen mens en machine; recensies van werken van Edwin van der Heide, Jonathan Schipper, T_Visionarium, Cristoph de Boeck, Aernoudt Jaecobs en Lucy McRae; en een reportage van TedxAmsterdam.

De masterclass werd georganiseerd door Domein voor Kunstkritiek, Virtueel Platform en Tubelight, en werd mogelijk gemaakt door de Mondriaan Stichting. Begeleiding van de workshop was in handen van journalist Ine Poppe (publiceert o.a. in NRC-Handelsblad) en Annet Dekker (Virtueel Platform).

Emile Zile zal tijdens de presentatie zijn Post-It Kino performance opvoeren. Post-It Kino is een korte performance die van analoog, naar digitaal naar analoog verloopt: met ronddraaiende DVD logo's, bekende filmmuziek en natuurlijk Post-It^(TM) notes.

De Australische Emile Zile studeert dit jaar af aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Hij omschrijft zichzelf als een multi-disciplinair kunstenaar en performer, geïnteresseerd in 'popular screen' iconografie, portretten en crowd dynamiek.

Tubelight Special wordt gepresenteerd op 28 februari 2010 om 15.00uur in De Balie te Amsterdam, tijdens het Sonic Acts XIII: Poetics of Space festival. _
<mailto:rsvp@virtueelplatform.nl>_

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).