Marieke Istha on Thu, 5 Nov 2009 11:51:00 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] NIMk Nieuwsbrief


NIMk en DNK presenteren: SYNCHRONATOR - De lancering van het Synchronator apparaat
Dinsdag 10 november.
Aanvang 20.30 uur. Entree gratis.
Mmv DNK-DJ-UNIT

SYNCHRONATOR is een audio-visueel project van Bas van Koolwijk en Gert-Jan Prins, waarbij de kunstenaars gebruik maken van door henzelf ontwikkelde elektronica. Het project is een vervolg op media specifieke experimenten tussen beeld en geluid uit de beginperiode van de videokunst.

Na het verschijnen van SYNCHRONATOR's eerste video in 2006, een DVD in juli 2009 en een reeks internationale live optredens, is er nu het gelijknamige apparaat dat tijdens een feestelijke opening gepresenteerd zal worden. De eerste oplage bestaat uit honderd genummerde exemplaren.

Het SYNCHRONATOR apparaat vertaalt audio naar een composiet video signaal dat compatibel is met de huidige beeldschermen en videoapparatuur.

Naast een presentatie van de SYNCHRONATOR en een performance door de makers zal een video programma met aanverwant werk worden vertoond, samengesteld uit de collectie van het NIMK.

Tot stand gekomen mede dankzij ondersteuning van: Fonds BKVB, Nederlands Fonds voor Podiumkunsten, Impakt Works, Tesla Berlin.

www.synchronator.com/ <http://www.synchronator.com/>

NIMk en de Museumnacht
Zaterdag 7 november van 19.00 - 02.00 uur
Met Old School, New Sounds presenteert het NIMk tijdens de Museumnacht een spannend programma met workshops, performances, installaties, DJ's en Vj's dat door menig gamer en computerfanaat als 'old-skool' bestempeld zal worden.
Meer informatie: http://www.nimk.nl
Verder is Michiel Kluiters, ontwerper van het Mediakunst Mobiel van het NIMk, deelnemer aan het panel The Mobile Museum in De Verdieping van 21.00 - 22.00 uur. Meer informatie: http://www.trouwamsterdam.nl/de-verdieping/ en http://www.n8.nl

Laatste kans -Depreciated- Cory Arcangel
Tot en met zaterdag 14 november is er nog de mogelijheid om de tentoonsteling van de 'darling of new media' Cory Arcangel te bezoeken. Openingstijden dinsdag t/m vrijdag van 11.00 - 18.00 uur en zaterdag van 13.00 - 18.00 uur.
Meer informatie: http://www.nimk.nl


*Nederlands Instituut voor Mediakunst *
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
T 020 6237101
F 020 6244423
www.nimk.nl <http://www.nimk.nl/>

Facebook: www.facebook.com/NetherlandsMediaArtInstitute <http://www.facebook.com/NetherlandsMediaArtInstitute>
Twitter: http://twitter.com/NIMk_nl
Flickr: www.flickr.com/photos/nimk <http://www.flickr.com/photos/nimk>
Media Art Platform: www.mediaartplatform.nl <http://www.mediaartplatform.nl/>______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).