Margreet Riphagen on Tue, 9 Jun 2009 08:27:34 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Nieuws van het Instituut voor NetwerkcultuurNieuws van het Instituut voor Netwerkcultuur

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Winter Camp video interviews online
Tijdens het Winter Camp event (3-7 maart 2009) hebben de leden van de ‘meta-groep- interviews afgenomen met afgevaardigden van elk van de deelnemende netwerken. In totaal zijn er maar liefst 28 geselecteerd, die nu beschikbaar zijn op Vimeo (in HD kwaliteit), en als downloadable videos (in .ogg formaat). We moedigen jullie aan om de videos te bekijken, te downloaden, te vertonen en te delen.

Onze dank gaat uit naar alle netwerken en geïnterviewden die een bijdrage hebben geleverd aan deze videocollectie, die inzicht biedt in hoe netwerken werken. Speciale dank gaat uit naar Gerbrand Oudenaarden van Engage! Tactical Media, die de hele productie heeft verzorgd, alsook serverruimte beschikbaar heeft gesteld voor het hosten van de video's. En natuurlijk dank aan Urte Jurgaityte, voor de ondersteuning van Gerbrand en de interviewers.

De link naar de interviews:
www.networkcultures.org/wintercamp/videos.

Winter Camp is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Democratie en Media en de Mondriaan Stichting.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

4e Video Vortex in Split, Kroatië
Van 21 t/m 23 mei vindt Video Vortex plaats in Split, Kroatië. Deze alweer vierde editie is georganiseerd in samenwerking met de afdeling Film en Video van de Kunstacademie in Split en Platforma 9.8. Na eerdere succesvolle Video Vortex evenementen in Brussel, Amsterdam en Ankara, ligt de focus van Video Vortex Split op bewegend beeld op het Web.

Met presentaties van: Perry Bard, Nathalie Bookchin, Maarten Brinkerink, Vito Campanelli, David Clark, Dagan Cohen, Alejandro Duque, Albert Figurt, Stefan Heidenreich, Jasmina Kallay, Sarah Késsene, Lev Manovich (to be confirmed), Dalibor Martinis, Gabriel Menotti, Ana Peraica, Valentina Rao, Jan Simons, Amir Soltani, Antanas Stancius, Evelin Stermitz, David Teh, Vera Tollmann, Andreas Treske, Sasa Vojkovic, Paul Wiersbinski, Kuros Yalpani. Performances: Cym and Emile Zile, en werk van: Nathalie Bookchin, Cym, Lemeh42, Cornelius Onitsch, Ivana Runjic, en Shelly Silver.

Het programma is online te vinden op:
www.networkcultures.org/videovortex
Hopelijk tot ziens in Split!

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Society of the Query conferentie: 13 - 14 November, Trouw Amsterdam
Met de Society of the Querey conferentie werpt het Instituut voor Netwerkcultuur een kritische blik op de informatiemaatschappij en de steeds dominantere rol van de zoekmachine in onze cultuur. Wat betekent het om afhankelijk te zijn van een zoekmachine, bij het werken met het complexe systeem van kennis op het internet? Welke alternatieven zijn er op het niveau van de gebruiker, de software en het netwerk? Hoe zou het toenemend gecentraliseerde Web kunnen worden gereguleerd? En wat is de toekomst van interfacedesign? Het Instituut voor Netwerkcultuur wil onderzoekers, theoretici, kunstenaars en activisten samenbrengen om deze kwesties rondom web search te onderzoeken, en de ontwikkelingen in het veld van kennismanagement en informatieontwerp van context te voorzien.
Wil je participeren? Neem dan contact met ons op: info@networkcultures.org

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Urban Screens Reader in de maak
Na drie succesvolle Urban Screens events in Amsterdam (2005), Manchester (2007) en Melbourne (2008), bereidt het INC een Urban Screens reader voor, samen met de University of Melbourne, School of Culture and Communication.

Onderwerpen: Histories of Public Display // Sites // Art in Public Space // Curating, Programming, Partnerships // Publics and Public Space // Architecture and Media // Urban Screens Theory // Mediated Interaction

Meer weten? Neem contact op met de redactie: urbanscreens@networkcultures.org .

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Instituut voor Netwerkcultuur
Amsterdam Nieuwe Media Onderzoekscetrum
http://www.networkcultures.org

Overzicht INC publicaties
http://networkcultures.org/publications/overview/

INC Media Archief
http://networkcultures.org/archive/

Geert Lovinks Net Critique blog
http://networkcultures.org/geert/

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).