Roos Schregardus on Fri, 8 Aug 2008 14:37:30 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht Gouden Film voor DE BRIEF VOOR DE KONING


Persbericht Nederlands Film Festival

Amsterdam, 30 juli 2008

Gouden Film voor DE BRIEF VOOR DE KONING
Feestelijke uitreiking donderdag 31 juli ? 14.00 uur
Boekhandel Paagman ? Den Haag


De avontuurlijke familiefilm DE BRIEF VOOR DE KONING heeft de 100.000ste bezoeker verwelkomd. Auteur van het succesvolle gelijknamige boek Tonke Dragt, hoofdrolspeler Yannick van de Velde en regisseur Pieter Verhoeff krijgen de Gouden Filmtrofee overhandigd door Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival. De uitreiking vindt plaats op donderdag 31 juli om 14.00 uur in boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan 217 in Den Haag. 

Niet alleen de film is een succes in Nederland. Ook de titelsong van de film, ?Stilte In De Storm? gezongen door Jan Smit, staat nog steeds in de Mega Top 100 singlelijst op nr. 1. Het boek De Brief voor de Koning staat inmiddels op nummer 2 in de top 100 van best verkochte kinderboeken.

DE BRIEF VOOR DE KONING, geregisseerd door Pieter Verhoeff, ging op 16 juli in première. Pieter Verhoeff en Maarten Lebens schreven het scenario voor de film. In DE BRIEF VOOR DE KONING zet de 16-jarige schildknaap Tiuri zijn toekomst als ridder op het spel wanneer een stervende ridder hem een opdracht geeft. Hij moet een uiterst geheime brief voor de Koning van Unauwen bezorgen. Zijn avontuurlijke tocht leidt hem door bergen, bossen en dalen, waar het gevaar altijd op de loer ligt. De brief mag beslist niet in verkeerde handen vallen!

De hoofdrollen worden vertolkt door Yannick van de Velde en Quinten Schram. Victor Reinier, Daan Schuurmans, Ronald Top, Victor Bergen Henegouwen, Uwe Ochsenknecht, Hanna Schwamborn, Rüdiger Vogler, Kees Boot,Raymond Thiry, Hans Dagelet, Lars Rudolph, Monic Hendrickx, Derek de Lint, Jeroen Willems, Michiel Romeyn, Ton Kas, Gijs Scholten van Aschat spelen ook in DE BRIEF VOOR DE KONING. 

DE BRIEF VOOR DE KONING is geproduceerd door Eyeworks Egmond en Armada Productions in co-productie met Heimatfilm, Studio.TV.film, ZDF en KRO. De film is tot stand gekomen met subsidie uit de regeling lange speelfilm en de suppletieregeling van het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO Fonds en met steun van Inspire Pictures, Nationale Postcode Loterij, ZDF, Filmstiftung Nordrhein-Westfalen en Deutsche Filmförderfonds (DFFF). 

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Benelux Film Distribution brengt de film in Nederland en België uit. DE BRIEF VOOR DE KONING draait momenteel in 103 zalen in Nederland. Zie ook: www.debriefvoordekoningdefilm.nl. 

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:

Nederlands Film Festival
Roos Schregardus, hoofd publiciteit               
T 030-2303800                          
F 030-2303801                          
E publiciteit@filmfestival.nl                 
W www.filmfestival.nl

MVSP Publiciteit
Monique van Schendelen, Jay Soerdjbalie, Anne Langewouters, Menno Ribbelink,
Noordereinde 233 ? B, 1243 JT ?s Graveland
T 035 5826969 / 06 53 697 606 
F 035 5827885
E monique@mvsp.nl, jay@mvsp.nl, Anne@mvsp.nl, menno@mvsp.nl	

Verslaggevende media zijn donderdag 31 juli bij de Award-uitreiking in Den Haag van harte welkom. Het vriendelijke verzoek uw komst aan te melden bij roos@filmfestival.nl en/of monique@mvsp.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).