Roos Schregardus on Fri, 8 Aug 2008 14:37:27 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht wereldpremière RADELOOS op Nederlands Film Festival


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 28 juli 2008

Wereldpremière RADELOOS op Nederlands Film Festival

RADELOOS, naar de gelijknamige bestseller van Carry Slee, gaat tijdens het 28e Nederlands Film Festival groots in première. De nieuwe film van regisseur Dave Schram en producenten Sjef Scholte en Daniëlle Raaphorst, waar Maria Peters het scenario voor schreef, wordt op zondag 28 september om 19.00 uur in de Stadsschouwburg van Utrecht vertoond. Bij de première zullen de makers en de hoofdrolspelers waaronder Renée Soutendijk, Monic Hendrickx, Victor Löw, Marius Gottlieb en Marloes van der Wel aanwezig zijn.

In RADELOOS heeft Yara al een poosje een oogje op Paco, die bij haar op school zit en als dj plaatjes draait op feesten. Maar Paco heeft wat met Floor en ziet haar niet staan. Komt het misschien omdat ze te dik is? Yara?s moeder wil dat haar dochter fotomodel wordt maar eigenlijk wil Yara naar de kunstacademie. Ze besluit af te vallen door minder te gaan eten. Zo slaat ze twee vliegen in één klap: nu kan ze fotomodel worden en vindt Paco haar misschien mooi genoeg. Maar naarmate Yara minder eet, voelt ze zich steeds slechter. Haar vriendin Sterre maakt zich ernstig zorgen. En Paco? Misschien heeft hij geen oog voor Yara omdat hij zo zijn eigen problemen heeft...

Dave Schram maakte eerder onder andere de succesvolle speelfilm TIMBOEKTOE. Als producent was hij onder meer betrokken bij de totstandkoming van de PIETJE BELL-films (o.a Gouden Kalf voor Beste Production Design). 

Naast hoofdrollen voor Renée Soutendijk (moeder Yara), Monic Hendrickx (moeder Paco), Victor Löw (vader Paco), Marius Gottlieb (Paco) en Marloes van der Wel (Yara) bestaat de jeugdcast onder andere uit Robin Martens (Floor), Roos Smit (Sterre), Iliass Ojja (Hafid) en Niels Oosthoek (Lucas). Daarnaast spelen Hugo Haenen (vader Floor), Kees Boot (goede vriend van Paco?s moeder), Kees Hulst (leraar Sulders) en Aart Staartjes (zwerver) in RADELOOS. De populaire Nederlandse muzikant Don Diablo maakt met het nummer Life is a Festival de titelsong voor de film RADELOOS.

De film RADELOOS is een productie van Radeloos Film B.V. (Sjef Scholte en Daniëlle Raaphorst) en wordt door hen samen met Shooting Star Filmcompany, de filmproductiemaatschappij van Dave Schram, Maria Peters en Hans Pos, geproduceerd in co-productie met de KRO. Met elkaar maakten zij eerder AFBLIJVEN en TIMBOEKTOE, de eerste twee boekverfilmingen van Carry Slee. 

Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met RCV Entertainment de bioscoopdistributie. 

RADELOOS is vanaf 2 oktober in heel Nederland in de bioscoop te zien. 

Het 28e Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober 2008.  

Zie ook www.filmfestival.nl / www.radeloosdefilm.nl 

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:
 
Nederlands Film Festival					
Roos Schregardus, hoofd publiciteit		
T 030 230 3800	
F 030 230 3801					
E publiciteit@filmfestival.nl		

Interviewaanvragen en beeldmateriaal:

FMB Uitgevers (Carry Slee)
Jochem Bouwens
Veemkade 568, 1019 HM Amsterdam
T 020 5239150 / 06 50286398 
F 020 5239160
E j.bouwens@foreignmediabooks.com

MVSP Publiciteit
Monique van Schendelen, Jay Soerdjbalie, Anne Langewouters, Menno Ribbelink,
Noordereinde 233 ? B, 1243 JT ?s Graveland
T 035 5826969 / 06 53 697 606 
F 035 5827885
E monique@mvsp.nl, jay@mvsp.nl, anne@mvsp.nl, menno@mvsp.nl	

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).