Roos Schregardus on Wed, 9 Jul 2008 22:25:20 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht Gouden Film Hoe Overleef Ik Mezelf?


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 9 juli 2008


Gouden Film voor Hoe Overleef Ik Mezelf? 

De film Hoe Overleef Ik Mezelf? van producenten Burny Bos, Michiel de Rooij en Sabine Veenendaal (BosBros. Film & Tv Productions) in samenwerking met de NPS heeft na twee weken in de bioscoop de 100.000ste bezoeker ontvangen en wordt bekroond met de Gouden Film. De film, geregisseerd door Nicole van Kilsdonk en gebaseerd op de boekenreeks van Francine Oomen, is sinds 25 juni in 93 bioscopen te zien. Tamara Bos schreef het scenario voor de film. 

De Gouden Film zal donderdag 10 juli om 16.00 uur door Wendy Heezen, Hoofd Marketing & Communicatie van het Nederlands Film Festival in bioscoop Pathé de Munt in Amsterdam uitgereikt worden aan Jade Olieberg en Mees Peijnenburg (Esther & Neuz).

In de film Hoe Overleef Ik Mezelf? is Rosa van Dijk een gevoelig, fantasierijk meisje van dertien. Ze is, zoals bijna alle meisjes van haar leeftijd, erg onzeker over zichzelf. Na de scheiding van haar ouders woont ze bij haar moeder in Den Bosch. Rosa's moeder heeft een baby van haar nieuwe vriend Alexander, die in Groningen woont. Ze besluit bij hem in te trekken en Rosa moet natuurlijk mee. Ze is dol op haar halfbroertje, maar minder op haar gloednieuwe stiefvader, die ze stiekem Apenbil noemt. Rosa moet alles wat haar veilig en bekend is achterlaten. Hoe gaat ze dit, en vooral zichzelf overleven?

De jeugd cast bestaat onder ander uit Jolijn van de Wiel (Rosa), Mees Peijnenburg (Neuz) en Jade Olieberg (Esther). Daarnaast spelen Janni Goslinga (moeder Rosa), Stefan de Walle (Alexander Apenbil), Romijn Conen (vader Rosa) en Dragan Bakema (Sam Meyer) in Hoe Overleef Ik Mezelf? 

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Hoe Overleef Ik Mezelf? draait momenteel in 93 zalen in Nederland. 
Zie ook: www.hoeoverleefikmezelfdefilm.nl


EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:
Nederlands Film Festival
Roos Schregardus, hoofd publiciteit               
T 030-2303800                          
F 030-2303801                          
E publiciteit@filmfestival.nl                 
W www.filmfestival.nl

Voor meer informatie over de film:
Warner Bros
Diane Borst, publiciteitsmanager
T 020-6802376
F 020-6802309
E Publicity.Holland@warnerbros.com______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).