Jorinde Seijdel on Fri, 30 Nov 2007 14:20:35 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] OPEN nr.13- Uitnodiging
Open nr. 13 - Uitnodiging


U bent van harte uitgenodigd voor de lezing Toppled van kunstenaar Florian Goettke. De lezing wordt gehouden ter gelegenheid van de presentatie van Open nummer 13 en vindt plaats op:
woensdag 12 december
20:00 uur
Het Kantoor in het Lloyd Hotel
Oostelijke Handelskade 43, Amsterdam


In verband met de beschikbare plaatsen verzoeken wij u te reserveren via:
ad [at] skor.nl


In Open nr. 13, getiteld ‘De opkomst van informele media. Hoe zoekmachines, weblogs en YouTube de publieke meningsvorming veranderen’, heeft Florian Goettke een beeldbijdrage verzorgd naar aanleiding van zijn project Toppled. Voor Toppled verzamelde hij van internet honderden nieuws- en amateurfoto’s van het ten val brengen van de standbeelden van Saddam Hoessein in Irak. Zijn lezing van de beelden roept vragen op over iconoclasme en iconolatrie, en over de esthetische en politieke werking van beelden in het publieke domein.

Inhoud Open 13, De opkomst van informele media:
De media waarmee nieuws en kennis worden vergaard en uitgewisseld zijn de laatste jaren sterk uitgebreid. Weblogs, geavanceerde zoekmachines, virtuele omgevingen als Second Life, fenomenen als MySpace, Hyves, Flickr en YouTube bieden nieuwe tools, communicatiemogelijkheden, sociale netwerken en platforms voor publiek debat. Het gaat om informele media die grotendeels worden geprogrammeerd, ingevuld en uitgezonden door de gebruiker. Dit in tegenstelling tot conventionele macromedia als televisie en pers, die meer institutioneel bepaald worden. In dit nummer wordt onderzocht wat hiervan de implicaties zijn voor de publieke sfeer. Er worden onder meer vragen gesteld over de omgang met nieuws en kennis op internet, over de condities van onze alledaagse mediapraktijken en over de mogelijkheden voor kunstenaars werkzaam te zijn in een cultuur waarin de grenzen tussen maker en gebruiker, tussen amateur en professional, vervagen.
Met bijdragen van Albert Benschop, Henry Jenkins, David Garcia, Florian Goettke, Richard Grusin, Geert Lovink, TEAM TCHM, Jorinde Seijdel, Martijn de Waal, Willem van Weelden en Geert van de Wetering.


zie Open 13

U kunt dit nummer rechtstreeks bestellen via: www.naipublishers.nl of via de boekhandel.
Open is een uitgave van NAi Uitgevers in samenwerking met SKOR en verschijnt twee keer per jaar. Open kent ook een Engelse editie.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).