Nadine Bors on Thu, 15 Nov 2007 10:57:16 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Digitale Suites op Ameland met bijdragen van Media Art via internetstream


Persbericht Media Art Friesland

Digitale Suites op Ameland met bijdragen van Media Art via internetstream.

Vanaf morgen, 15 t/m 17 november, verblijft Ookoi (kunstenaarsduo Harold Schellinx en Peter Mertens) als Artists in Residence in het Archipel Media Lab, achterom bij Galerie Dit Eiland te Hollum Ameland. Zij zullen in het kader van Digitale Suite #3 een evoluerende audiostream samenstellen uit gevonden geluid, samples uit eerdere sessies worden door hen aangevuld met live interventies. 

Kom kijken en luisteren op Second Life of kom uitwaaien tijdens de Landal kunstmaand Ameland en bezoek een bijzonder programma met digitale kunst te Hollum, Ameland. 
Digitale Suite #1: presentatie Downunder
De succesvolle kick off 3 november 2007 bestond uit een terugblik op vijf jaar mediakunst via internet geinitieerd door de Stichting Archipel Ameland. De jaarlijkse Archipel internetmanifestaties maken deel uit van de Week van de Zee. Curator en kunstenaar Timo Mank presenteerde de avond, hij is verbonden aan het Archipel MediaLab dat vanaf 2003 gesteund wordt door de Provincie Friesland, Kabel Noord, Wagenborg Passagiersdiensten en Media Art Friesland.


Digitale Suite #2, #4 en #5: film/video van Media Art Festival 2007
Drie programma’s met internationale film/videokunst van het Media Art Festival 2007 samengesteld door Nadine Bors en Tijmen Hauer, filmmaker en curator voor de Filmbank en Plan B in Amsterdam. DS #2 werd op 10 november live via internet gemodereerd door Nadine Bors. Na afloop werden vragen gesteld en beantwoord en ontstonden er discussies tussen publiek en de moderator. Ook de andere twee programma’s worden via internet gepresenteerd door Nadine Bors, dan wel vanuit Harlingen of Leeuwarden. De volgende Digitale Suite #4 is op vrijdag 23 november en de afsluitende Digitale Suite #5 vindt plaats op zaterdag 24 november.


Digitale Suite #3: Ookoi live in Second Life
Net als in eerdere jaren, is het kunstenaarsduo Ookoi, Harold Schellinx en Peter Mertens te gast als Artists in Residence. Zij zullen nieuwe audiovisuele gebeurtenissen entameren die in het Archipel MediaLab en gelijktijdig op Second Life plaatsvinden. 
Hun avatars Hars Hefferman en Frans Peterman zijn te gast in de ‘Black Box’ van PB-space te Netherbeck op Second Life. PB (Pomodoro Bolzano) is een Duits-Italiaans gezelschap uit het Duitse Regensburg. De groepleden zijn actief als digitale pioniers in de virtuele wereld Second Life, waar ze een uitgebreid complex van tentoonstellings- en performance ruimtes beheren. 


Op 15, 16 en 17 november is er vanaf 14.00 een open studio in het Archipel Medialab, aldaar is via schermen de te zien hoe het optreden van Ookoi in Second Life verloopt. Second Life bezoekers kunnen in de ‘Black Box’ van Pomodoro Bolzano een gratis koptelefoon opzetten, via http://slurl.com/secondlife/Netherbeck/187/169/69
Digitale Suite #3 wordt afgesloten op zaterdagavond 17 november, vanaf 20.00 zal Ookoi vanaf Ameland een uitzending verzorgen in de reeks Radio Raudio.


PROGRAMMA Digitale Suites

Digitale Suite #3 
15, 16 & 17 november: 
Ookoi live in Second Life, open Studio vanaf 14.00 uur in het Archipel MediaLab, Kerkepad in Hollum.
17 november:
Ookoi Radio Raudio in het Archipel MediaLab, Kerkepad in Hollum, vanaf 20.00 uur. 
De toegangsprijs is 10 euro, inclusief Ookoi’s DVD 1024.


Digitale Suite #4 & 5
23 & 24 november:
Internationale film/videokunst van het Media Art Festival 2007 van commentaar voorzien door Nadine Bors, aanvang 20.00 uur in het Archipel MediaLab, Kerkepad in Hollum, toegangsprijs is 10 euro.


Voor meer informatie over de Digitale Suites belt u met Timo Mank, Galerie Hotel Dit Eiland, telefoon 0519 554405, of breng een bezoek aan de website http://www.diteiland.nl/gallery/suites.html


Met vriendelijke groet,

Nadine Bors
Media Art

Postadres:
F.D.Nieuwenhuisstraat 53
8862 WC Harlingen

Bezoekadres:
Tuinen 44
8911 KE Leeuwarden

o: +31 (0)58 2155204
m: +31 (0)6 42670733
skype: mediaartfriesland
skype: nadinewilhelmina

info@mediaartfriesland.nl
www.mediaartfriesland.nl


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).