Remco Vlaanderen on Wed, 19 Sep 2007 15:50:54 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Short Ride in a Fast Machine 2007 (29 september, Amsterdam)


SubmarineChannel.com presenteert:

SHORT RIDE IN A FAST MACHINE 2007 
Een cross-media mini-festival

29 september 2007 | Stadsschouwburg, Amsterdam

> Films > Documentaires > Clips > Gamewerelden > Titelsequenties > Animaties + Party!

PROGRAMMA ONLINE: www.submarinechannel.com/shortride
----------------------------
Dagprogramma (14.00 - 18.30)
----------------------------
PANEL: FILM & GAMES - OPPOSITES ATTRACT
Wat zijn de mogelijkheden en kansen voor film en game ontwikkelaars om op een creatieve manier samen te werken? Met panelgasten: Alexis Nolent (Hoofd World Wide Story Design bij Ubisoft), Ian Verchere (maker van meer dan 30 games, waaronder SSX Tricky en Charlie and the Chocolate Factory) en Jay Bennett (schrijver/producer van oa. de met een Emmy Award bekroonde Emmy Award ReGenesis Extended Reality Game). 

HOT SPOT #003 VIRTUAL WORLDS: DONT'T BELIEVE THE HYPE!
Hot Spot is een netwerk van programmamakers. Deze editie van Hot Spot gaat over de mogelijkheden en toepassingen van virtuele werelden. Sprekers zijn: Peter Marx (maakte voor MTV virtuele werelden bij series als Laguna Beach en The Hills), Douglas Gayeton (regisseerde de eerste documentaire geheel opgenomen in Second Life) en Chris Carella (creatief directeur van de Electric Sheep Company, maakt campagnes in virtuele werelden voor onder meer Reuters en CBS). 
----------------------------
Avondprogramma (Deur open 19:30 | Start 20:00)
----------------------------
Wereldpremiere: MOLOTOV'S DISPATCHES IN SEARCH OF THE CREATOR: A SECOND LIFE ODYSSEY
De eerste geheel in een virtuele wereld gefilmde documentaire. In aanwezigheid van regisseur Douglas Gayeton.

MINIMOVIES - A NEW BREED OF DOCUMENTARIES FOR THE DIGITAL AGE
Minimovies zijn documentaires speciaal geproduceerd voor online distributie, iPod en mobiele telefoon. Tijdens deze avond kun je films op je mobiel mee naar huis te nemen.

Titelsequenties: FORGET THE FILM, WATCH THE TITLES
Een verzamelprogramma met de mooiste titelsequenties en een presentatie door de creatief directeur van Prologue Danny Yount. Hij ontwierp de meesterlijke titelsequenties voor o.a. Kiss Kiss Bang Bang en The Reaping.

Documentaire: HELVETICA
Dé documentaire over het legendarische lettertype, grafisch ontwerp en de wereldwijde beeldcultuur. Met onder meer Experimental Jetset en David Carson. 

CINEMA 2.0 - USER FINANCED FILM
Max Keiser, oprichter van Kinooga.com en Matt Hanson, bedenker van A Swarm of Angels presenteren hun projecten en gaan de discussie aan met Bruno Felix (Submarine), over het fenomeen crowdsourcing', waarbij het publiek de film (co-)produceert en (co-)financiert. Max werd bekend met zijn Hollywood Stock Exchange concept en is de godfather van "prediction markets". Zijn Kinooga project belooft de standaard te worden voor user-generated tv- en filmproductie. Matt Hanson is een filmfuturist, schrijver en filmmaker. Met zijn projecten als het open source filmproject A Swarm of Angels onderzoekt hij de toekomst van de cinema.

Film: ONCE
De met prijzen bekroonde low-budget film geschreven en geregisseerd door John Carney. Once is een unieke film waarbij het verhaal grotendeels verteld wordt door middel van pop songs.

UNITED VLOGGERS
Video blog expert Michael Schaap, aka MacDocMan, vertoont de beste internationale voorbeelden van deze vorm van grassroot journalism.

En verder:
Een programma met de spectaculairste Next-Gen game trailers, meer dan 3 uur aan beste internationale videoclips met een special rondom Pleix en Koichiro Tsujikawa; Bloot , de geanimeerde documentaire serie van Mischa Kamp; een showcase van de vernieuwende indy games; en Han Hoogerbrugge geeft een preview van zijn op komst zijnde monografie. 

We sluiten af met de SHORT RIDE PARTY in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg.
Met muziek van Kiss Escort ft. Rockstar Dim Browski en the Kloncks. Vizibles door Dimitri Madimin en Aaron Israel.

Short Ride in a Fast Machine 2007 wordt georganiseerd in samenwerking met PICNIC 07, festival voor creativiteit en innovatie, dat zal plaatsvinden van 25 tot en met 29 september in de Westergasfabriek in Amsterdam. www.picnicnetwork.org 

PROGRAMMA ONLINE: www.submarinechannel.com/shortride
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).