media art on Thu, 13 Sep 2007 08:58:08 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] persbericht Media Art Festival 07 (Modified by Geert Lovink)


Vooraankondiging Media Art Friesland

MEDIA ART FESTIVAL 07: FOCUS OP MEDIAKUNST

Van 20-30 september is er het Media Art Festival 07.  Dit jaar alweer 11de editie met op verschillende plaatsen in Friesland en Groningen 10 dagen lang mediakunst!

Dompel jezelf onder in internationale film, video, nieuwe media, muziek en geluid, installaties, performances, Internet, presentaties & workshops. Onze visie is “kunst is voor iedereen.”

PERS OPENING

Voorafgaand aan de publieksopening is er een opening voor de pers om 14.00 uur in Amicitia, Nieuweweg 1a Leeuwarden

OFFICIËLE OPENING 

De heer Heiner Holtappels, Directeur Nederlands Instituut voor Mediakunst/ Montevideo Amsterdam, hoofd van de afdeling beeldende kunsten - AVANS/AKA Arnhem en lid van de Raad voor Cultuur opent op 20 september om 17.00 uur in Festivalcentrum Amicitia, Nieuweweg 1a 8911 LK te Leeuwarden.

Na de officiële opening kunt u de tentoonstelling Jong Talent met Nederlandse examinandi en de Spotlight expositie van Jayce Salloum (CAN) en Ulu Braun (GER) bezichtigen. Ook bent u van harte welkom bij de performances van Powerplant en Meri Nikula (FI).

De Spotlight expositie ‘Across the channel’ wordt geopend om 19.00 uur in VHDG, M.H. Trompstraat 4a, 8921 GH Leeuwarden.

AMICITIA

Het karakteristieke Amicitia is opnieuw het festivalcentrum. Hier bevindt zich de nationale tentoonstelling Jong Talent met ruim 25 jonge beloftes van de elf kunstacademies.

De internationale solo-exposities Spotlight, met Jayce Salloum (CDN) - ‘Middle East trilogie: history redux’; een maatschappij kritisch en persoonlijk beeld uit de jaren ’90 met een nog steeds actueel onderwerp.

‘Marked Worlds’ van Ulu Braun (GER) met schokerend romantische collages en de Nederlandse premières van zijn films Südwest en Rhubarber Boy.

De beste film- en videowerken uit het internationale circuit worden getoond in de Film/videosalon. Drie thema’s met elk drie programmablokken spelen in op de discours in Nederland en daarbuiten. Anagolue vs digital gaat in op de vergankelijkheid en het gebruik van media. Persoonlijke essays en shockerende mystieke verhalen vinden hun plek in Document. World view overstijgt clichés en toont hoe kunstenaars reflecteren op de spanning tussen traditie en nieuwe invloeden.

Verder nog speciale film/videoprogramma’s van de Tent Academy Awards 2007 Rotterdam met 15 juweeltjes van Nederlandse bodem. De Nederlandse première van On/Off nos désorders van Pierre Yves Cruaud (F) waarin hij een persoonlijke reflectie geeft op het feit dat hij zonder oorlog is opgegroeid.

Ook in Amicitia is de Markt.  Hier kan je terecht met praktische vragen over het werkveld en verblijf in het buitenland. Pitch is de plek waar de nieuwe lichting Jong Talent hun werk verklaart voor publiek en open staat voor vragen. En in de eerste Friese Pecha Kucha, het Japanse presentatiepodium voor iedereen, kan je je eigen ei kwijt.

SATELLIETLOCATIES

Het Fries Museum Leeuwarden herbergt de solo expositie Spotlight ‘Landscape of human exhistance’ van Max Hattler (GER/UK). Hattler onderzoekt de mystieke ruimte tussen abstract en figuratief verhalen vertellen.

VHDG Leeuwarden toont de tentoonstelling ‘Across the channel’ met het Engelse Tank.tv en Singleshotvideo.

In Museum Smallingerland Drachten is er de Spotlight LANDED van de Duitse filmmaker Telemach Wiesinger met de poëtische landschapsfilms LANDED (RE EDITED 2006) en de première van zijn nieuwste film 3X1. Galerie Sign presenteert de 10 nominaties voor de Internationale Student Media Art Festival Award.

Xperience, het multimedia evenement, omvat overdag workshops, presentaties en demonstraties in Amicitia en ’s avonds en ’s nachts optredens en performances in 058Podium. Met Eric Ross (USA), beroemd door avant-gardistische muziek met de Theremin en Mary Ross (USA), die beide al ruim 30 jaar met video en performance werken. TEAM WORK AWARD winnaars Andreas Gogol en Telemach Wiesinger (GER) met unieke filmperformance LANDED TAKES & SOUND TIMES. Nils Muehlenbruch (NL) - Bits & Pieces met urbane animaties. Max Hattler (GER/UK) veejayed met beeld en geluid gebaseerd op de levenstijl en muziek van zijn vader. Jean Parlette is een kwartet dat de op samples gebaseerde folktronica van Jos Blomsma live ten gehore brengt. Tot slot elektronische dansmuziek ‘Fusion Cooking’:

Na meer dan 10 jaar keert dj a Door alias Rico S. weer terug naar de plek waar hij zijn Dj carrière ooit begon: Leeuwarden.

Kom voor inspiratie. Kom om contacten te leggen. En kom om te ontdekken, delen en doen. Media Art Festival 07 neemt je mee naar het onbekende in de mediakunst. Verrijk jezelf met frisse innovaties en geef je creatieve gedachten de loop!

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken www.mediaartfriesland.nl

In de bijlage vindt u het verkorte persbericht.

Wij hopen u te mogen verwelkomen.

Namens Media Art, Nadine Bors en Geebie Keyzer

Postadres:
F.D.Nieuwenhuisstraat 53
8862 WC Harlingen

Bezoekadres:

Amicitia
Nieuweweg 1a
8911 LK Leeuwarden
o: +31 (0)58 2155204
m: +31 (0)6 14301304
info@mediaartfriesland.nl
www.mediaartfriesland.nl

 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).