Stoffel Debuysere @ argos on Mon, 3 Sep 2007 13:52:11 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ARGOS CONFERENCE // Video Vortex: Responses to YouTube 05.10


ARGOS, centrum voor Kunst en Media, presenteert:

Video Vortex: Responses to YouTube
CONFERENTIE

Fri 05.10.2007 11:00 – 19:00

Co-productie met Institute of Network Cultures (INC)

www.networkcultures.org

Moderator Geert Lovink (Institute of Network Cultures)


De voorbij jaren heeft het bewegend beeld een steeds prominentere plaats ingenomen op het internet. Een uitgebreid spectrum van technologieën en webapplicaties maakt het mogelijk om video niet alleen te registreren en distribueren, maar ook online te monteren en remixen. Met deze wereld van mogelijkheden binnen bereik van een verscheidenheid aan sociale actoren krijgt het potentieel van video als persoonlijk expressiemedium een compleet nieuwe dimensie. Hoe wordt dit potentieel gebruikt? Hoe reageren kunstenaars en activisten op de populariteit van YouTube en andere ‘user-generated-content’ websites? Welke impact heeft de beschikbaarheid van massale online databanken van beeld en geluid op het gebied van esthetiek en narrativiteit? Hoe wordt Cinema, als kunstvorm en ervaring, beïnvloed door de ontwikkeling van de snel om zich heen grijpende internetpraktijken? En hoe kan de participatiecultuur van video- sharing en vlogging een zekere graad van autonomie en diversiteit bereiken, onttrokken aan de wetten van de massamedia en de greep van mediaconglomeraten?
Deze Video Vortex conferentie is de eerste in een reeks internationale evenementen, gericht op kritisch onderzoek en reflectie rond de productie en distributie van online video content, op initiatief van het Institute of Network Cultures (INC).


Sprekers: Nora Barry, Johan Grimonprez, Peter Horvath, Lev Manovich, Adrian Miles, Tomas Rawlings & Ana Kronschnabl, Simon Ruschmeyer, Keith Sanborn, Peter Westenberg


20:30 VIDEO VORTEX screenings
Na de conferentie wordt een selectie van buitengewone en provocerende internetvideo’s vertoond, voor de gelegenheid samengesteld door binnen- en buitenlandse gasten.


-------------------------------------------------

Deze conferentie maakt deel uit van OPEN ARCHIVE#1 (29.09 - 10.11.07), een reeks programma's en evenementen als antwoord en reflectie op de uitgebreide mediacollecties van Argos, maar ook als onderzoek naar de hedendaagse betekenis van media en geheugen. Gedurende zes weken worden tal van trajecten uitgestippeld, dwars doorheen het landschap van audiovisuele kunst en cultuur. Thema's die uitgebreid zullen worden verkend zijn onder andere het potentieel van video op het internet (conferentie en screenings op 5 oktober), de relatie tussen cinema en de beeldende kunsten (een lezingenreeks), de cinema van Ken Jacobs en Tony Conrad (o.a. unieke, nooit eerder in België uitgevoerde performances) en de hedendaagse cultuur van klankexperiment en -improvisatie (concerten en lezingen).

www.argosarts.org

ARGOS
Werfstraat 13 rue du Chantier
B-1000 Brussels
Belgium
tel +32 2 229 00 03


Stoffel Debuysere www.argosarts.org mail: stoffel@argosarts.org skype: stoffeldebuysere phone: +32 2 229 00 03 mobile: +32 496200605______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).