PLANETART on Mon, 9 Jul 2007 13:25:26 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] PLANETART nieuwsbrief expositie viola tot 1 sept GOBOT 13 tm 16 sept


PLANETART presenteert:


Viola van Alphen activist, model, cyberpionier

Tentoonstelling 24/7

t/m 1 september 2007

Noorderhagen 11
Enschede

Video-installaties, billboard, fotoprints.

Viola, bekend van www.viola.nl, laat zien dat een mens niet in 1 hokje te vatten is. Daarom uit Viola zich in haar drie meest opvallende aspecten: Secondlife: een vrije toekomstdroom, mixt ze met de vrije viola.nl website waarop zij in o.a. kinky foto's te zien is. (waarop zij het niet kan weerstaan gekke bekken te trekken). Door deze elementen samen: het levensgenieten, vrij leven, een ontwikkelende jonge vrouw, mixt zij het derde aspect: politiek engagement. Ze heeft het over politiegeweld en heeft een print opgehangen van haar mail aan de FBI. Hierin eiste zij op 22-jarige leeftijd de aanslag op de Twin Towers op, omdat elke andere actie van de overheid, volgens haar alleen maar zou leiden tot nog meer doden.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In de huidige tijd, waarin een zapcultuur is ontstaan, de tijd van aandacht steeds korter wordt en de internet movie database (imdb.org) speelfilms in 1 zin weet te omschrijven, probeert Viola een tekst te creëeren, die in een paar woorden zoveel mogelijk raakt. Raakschieten, noemen ze dat in de Marketing. Less is More. In de tijd van commercie leert Viola voor kranten schrijven, waarbij elke woord telt, en elke extra zin geld kost. In enkele zinnen per jaar, omschrijft zij een gebeurtenis die tegelijkertijd een lach en een traan oproept. Zonder, wat in veel van dit soort verhalen gebeurt, eindeloos uit te wijden.

Zij vraagt zich af wat de lezer denkt van de betrouwbaarheid van de auteur, wanneer deze blijkbaar erg getekend moet zijn door de ervaringen, maar door de korte, bijna zakelijke teksten erg objectief over komt.Herinneren dat je vrij bent.

Jezelf bloot geven, open staan, zou veel problemen uit de weg helpen. Waar gaat het nu eigenlijk om in het leven: dat je een rijk leven leeft, vol mooie ervaringen, je kunt ontwikkelen en de mensen om je heen kunt liefhebben?

Dan is jezelf openstellen en zo min mogelijk laten leiden door angst toch het beste en het meest efficient? Het vereist moed om een open communicatie met anderen aan te gaan, en moed om te zien in dit leven wat je wil zien en te doen wat je wilt doen.

Nadelige gevolgen van open staan? Die wegen niet op tegen de positieve gevolgen!--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PLANETART
Noorderhagen 11
7511 EJ Enschede
06 55830311
planetart@planet.nl <mailto:planetart@planet.nl>
http://www.planetart.nl


13 t/m 16 september Enschede - EnvironMental Arts, Media & Technology festival GOGBOT.
http://www.gogbot.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).