V2_ on Tue, 13 Feb 2007 09:03:55 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] V2_ | DEAF07 - Interact or Die!


*Dutch Electronic Art Festival april 2007

Thema DEAF07 : Interact or Die!
*

Van 10 t/m 29 april 2007 zal het Dutch Electronic Art Festival (DEAF) voor de achtste keer worden gehouden in Rotterdam. Dit internationale festival voor elektronische kunst wordt tweejaarlijks georganiseerd door V2_, Instituut voor de instabiele media. Het is het eerste evenement dat zal plaatsvinden in het geheel vernieuwde cultuurcentrum Las Palmas op de Kop van Zuid. Dit jaar is gekozen voor het thema ÂInteract or Die!â.

DEAF presenteert een uitgebreid programma op het gebied van kunst, technologie, wetenschap en samenleving, waarbij een grote tentoonstelling van interactieve kunstwerken centraal staat. Tijdens het festival is er deze keer speciale aandacht voor China. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van (muziek-) performances, seminars, workshops en een symposium. DEAF07 is hÃt evenement waar het internationale netwerk voor de âCreatieve stadâ elkaar ontmoet.

*25 jaar V2_ *
Organisator V2_, dat DEAF heeft uitgebouwd tot een belangrijk internationaal festival op het gebied van kunst en mediatechnologie, bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom zal ÃÃn van de thema-avonden geheel in het teken staan van het jubileum van V2_. Daarnaast is een deel van het festivalprogramma gewijd aan het netwerk dat V2_ de afgelopen jaren opbouwde in China en AziÃ. Jonge Chinese kunstenaars, tentoonstellingsmakers en een aantal sleutelfiguren uit de Chinese kunstwereld zullen een actieve rol spelen in DEAF.
*
Las Palmas als hoofdlocatie*
De hoofdlokatie van DEAF07 is het verbouwde Las Palmas op de Kop van Zuid, het voormalig werkplaatsengebouw van de Holland Amerika Lijn in Rotterdam. DEAF07 is daarmee het eerste festival dat plaatvindt in het vernieuwde cultuurcentrum, dat op 18 april officiÃel zal worden geopend door een bijzondere gast. Andere locaties die DEAF aandoet zijn onder andere Museum Boijmans Van Beuningen, V2_,
Ro Theater, Pakhuismeesteren en Arminius.


Meer informatie over het Dutch ElectronicArt Festival (DEAF07) kunt u vinden op onze site: www.deaf07.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).