Sam Nemeth on Mon, 27 Nov 2006 16:12:52 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] woensdag 29 november global/local video in KillerTV


Global/local video bij KillerTV in de Waag

Op woensdag 29 november in KillerTV verschillende videoprojecten die wereldwijd op kleine schaal worden uitgevoerd. Video leent zich als instrument voor bewustwording en ‘empowerment’. Maar er zijn ook projecten die zich op uitwisseling richten: het mixen van video uit verschillende plaatsen.

De avond wordt gehost door Alexander Nikolic, een kunstenaar die actief is in Servië en Oostenrijk. Op het moment is hij betrokken bij Camp, een project dat zich bezighoudt met het begrip kamp: wat betekenen kampen –in het uiterste geval een verzameling van gegevens- voor de Europese cultuur en ziel? Onderdeel van Camp is SlumTV, een mediaproject in een sloppenwijk in het centrum van Belgrado, waar duizenden mensen onder een brug een zelfstandige gemeenschap gaande houden. Ze vormen een schaduweconomie, compleet met eigen winkels, horecagelegenheden en andere bedrijvigheid.

Nikolic gaat in gesprek met Lucrezia Cippitelli die behalve theoretisch http://newmediafix.net/daily/?p=756 ook praktisch actief is. Zo participeerde ze in een videoproject in Havana waarvan ze materiaal van laat zien. Bewoners van achterstandswijken schrijven hun eigen scenario’s en voeren die uit. De onderwerpen liggen dicht bij de harde realiteit van de /barrio/, maar laten ook de dagelijkse gang van zaken zien.

Tot slot een Nederlands videoproject: Park4DTV, een videoproject uit de 90er jaren dat begon op lokale zender Salto en uitgroeide tot een wereldwijd netwerk van vidoekunstenaars. Mede-oprichter Peter Mertens laat videomateriaal zien en vertelt over de geschiedenis van Park4D.

Waar: Theatrum Anatomicum, Waaggebouw, Nieuwmarkt 4, 1012CR Amsterdam
Wanneer: woensdag 29 november 2006, zaal open 19.45 uur, start 20.00 uur
Stream: http://connect.waag.org
KillerTV is mogelijk gemaakt door Surfnet, Mondriaan Stichting, Prins Bernard cultuurfonds, VSB Fonds______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).